$321 miljoen aan ETH gestolen bij hack Wormhole

De tokenbridge Wormhole is gisteren gehackt aan de Solana-kant. Er is 120 wETH, ter waarde van ongeveer $321 miljoen van het platform verdwenen.

De tokenbridge Wormhole is gisteren gehackt aan de kant van Solanakant. Er is 120 wETH, ter waarde van ongeveer $321 miljoen van het platform verdwenen.


De hack

Wormhole is een zogenaamde tokenbidge. Het laat je tokens uitwisselen tussen Ethereum, Solana, Binance Smart Chain (BSC), Polygon, Avalanche, Oasis en Terra zonder dat je ze eerst naar een exchange (zoals Binance) hoeft te sturen. Door minder transacties uit te voeren, bespaar je hiermee kosten.

Woensdag om 18.24 uur is de tokenbridge gehackt aan de kant van Solana. De hacker heeft 120.000 wETH op Solana gemint en vier minuten later 93.750 wETH ingewisseld voor ETH ter waarde van $254 miljoen. Vervolgens heeft de hacker een aantal kleinere cryptovaluta gekocht, waaronder de Finally Usable Crypto Karma (FUCK). De overgebleven 26.350 wETH is omgewisseld voor SOL en USDC op de Solana-chain en staat op dit adres.


Whitehat agreement

Het team van Wormhole probeerde de gebruikers gerust te stellen door later op de avond te melden dat alle verloren wETH wordt gecompenseerd. Inmiddels is dit naar eigen zeggen ook gebeurd en is de tokenbridge weer live. Waar de 120.000 ETH vandaan komt, is nog onduidelijk.

Wormhole heeft via zijn of haar ETH-adres contact opgenomen met de hacker en een aanbod gedaan om een beloning van $10 miljoen uit te keren als dank voor het vinden van de bug. Op voorwaarde dat alle funds worden teruggestuurd.

“Dit is de Wormhole Deployer: we hebben gemerkt dat u via de Solana VAA-verificatie tokens kon minten. We willen je graag een whitehat-overeenkomst aanbieden en je een bug bounty van $10 miljoen aanbieden in ruil voor details over exploits en de wETH terug die je hebt geslagen. Je kunt contact met ons opnemen via contact@certus.one

Dit is de tweede grote hack van een tokenbridge in een week tijd. Het lijkt een bevestiging van de kritiek van Vitalik Buterin dat er “fundamentele beperkingen in de beveiliging van bridges” zijn.
CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen? Join dan ons Telegram kanaal en klik hier of bezoek onze website door hier te klikken.

CryptoCoinTalk logo white

CryptoCoinTalk. Het alles-in-1 platform om te beginnen met traden op de cryptomarkt.