$3,6 miljard van Bitfinex-hack in beslag genomen bij meme-rapper Razzlekhan

Twee New Yorkers zijn gisteren opgepakt op verdenking van het witwassen van bijna 120.000 bitcoin uit de Bitfinex-hack van 2016. Ook is ruim 94.000 bitcoin ter waarde van $3,6 miljard in beslag genomen.


Twee New Yorkers zijn gisteren opgepakt op verdenking van het witwassen van bijna 120.000 bitcoin uit de Bitfinex-hack van 2016. Ook is ruim 94.000 bitcoin ter waarde van $3,6 miljard in beslag genomen.


Onderzoek

De bijna 120.000 bitcoin is nu ongeveer $4,5 miljard waard. De twee worden nog niet beschuldigd van het hacken zelf. De tekst van het persbericht hint daar wel duidelijk op. Met huiszoekingsbevelen werden online accounts van de verdachten doorzocht en daarmee “kregen special agents toegang tot bestanden op een online account, beheerd door Lichtenstein. In die bestanden bevonden zich de private keys tot de wallet die rechtstreeks de gestolen cryptovaluta heeft ontvangen die zijn gestolen van Bitfinex.”

Bij het onderzoek en de arrestatie zijn in ieder geval de FBI en Homeland Security betrokken. Zij werkten samen met de Cyber Crimes Unit van de IRS (belastingdienst). De vangst van $3,6 miljard is de grootste ooit in cryptovaluta.


Witwassen

Om zo’n enorme hoeveelheid bitcoin wit te wassen werd een ingewikkeld proces bedacht. Er werden bijvoorbeeld nep-ID’s gebruikt voor accounts, transacties werden opgesplitst in heel kleine bedragen, het geld werd langs darknet marktplaatsen gehaald en bitcoin werd omgezet in privacycoins. Maar uiteindelijk zijn Morgan en Lichtenstein mede dankzij de transparantie van de blockchains gisteren gearresteerd.


Heather Morgan


Je zou denken dat je je na een hack van deze omvang een tijdje gedeisd houdt. Maar Ilya Lichtenstein en Heather Morgan dachten daar heel anders over. Vooral Morgan heeft nogal een online spoor  achtergelaten.

Meest opvallende is haar alter ego als rapper ‘Razzlekhan’.  Haar nummer Crocodile of Wall Street heeft niet helemaal het niveau van Drake of Kanye West, maar als meme kan het nog jaren mee. Zeker na haar arrestatie.CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen? Join dan ons Telegram kanaal en klik hier of bezoek onze website door hier te klikken.

CryptoCoinTalk logo white

CryptoCoinTalk. Het alles-in-1 platform om te beginnen met traden op de cryptomarkt.