Adidas stapt in NFT’s: $23,4 miljoen winst

De eerste NFT-drop van Adidas op 17 december leverde de sportkledingfabrikant $23,4 miljoen winst op in een middag. De ‘Into the Metaverse’ NFT’s zijn uitverkocht, maar nog wel verkrijgbaar via OpenSea voor ongeveer $2800 per stuk.


De eerste NFT-drop van Adidas op 17 december leverde de sportkledingfabrikant $23,4 miljoen winst op in een middag. De ‘Into the Metaverse’ NFT’s zijn uitverkocht, maar nog wel verkrijgbaar via OpenSea voor ongeveer $2800 per stuk.

Hoe deed Adidas dat?

Zoals meer grote bedrijven, stapt ook Adidas in op de trend van metaverse en NFT’s. Omdat de stap van sneakers, leisurewear en sportbenodigdheden naar NFT’s groot is, is een samenwerkingsverband opgezet met een aantal gevestigde namen. Bored Ape Yacht Club (BAYC) is een van de grootste collecties NFT’s in termen van handelsvolume; Pixel Vault is de bedenker van PUNKS COMIC NFT; en gmoney is een invloedrijke particuliere NFT-verzamelaar.

Op 17 november kondigde Adidas een evenement aan, waarvoor een zogenaamde Proof Of Attendance Protocol-token (POAP) moest worden aangevraagd. De enige nadere toelichting was dat het om een ‘voyage into the Metaverse’ ging. Later werd duidelijk dat de POAP’s toegang gaven tot de verkoop van de NFT’s, net als een POAP of NFT van een van de partners van Adidas. De hype was toen al gecreëerd en toen de NFT’s daadwerkelijk in de verkoop gingen op 17 december waren de eerste 20.000 in een middag uitverkocht.

De tweede serie van 9620 stuks werden daarna in de verkoop gebracht en waren binnen een seconde weg. De resterende 380 stuks houdt Adidas achter de hand, ‘deels voor evenementen’.


Waarom doet Adidas het?

Adidas heeft geen verklaring gegeven voor de actie, maar dat zou ook een beetje zijn alsof Hans Klok een illusie achteraf gaat uitleggen. Wel is duidelijk dat met deze actie Adidas zichzelf de wereld van Metaverse en NFT in heeft gekatapulteerd. Door zorgvuldig partners te kiezen die geloofwaardig zijn in de space heeft Adidas zich in een klap een positie verworven in een futuristische nichemarkt. Gmoney, PUNKS Comic and Bored Ape Yacht Club hebben omgekeerd juist veel mainstream aandacht gekregen.CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen? Join dan ons Telegram kanaal en klik hier of bezoek onze website door hier te klikken.

CryptoCoinTalk logo white

CryptoCoinTalk. Het alles-in-1 platform om te beginnen met traden op de cryptomarkt.