Bedrijf voor NFT-badges haalt $10 miljoen op

POAP, een bedrijf dat NFT’s maakt van toegangsbewijzen voor evenementen heeft tijdens een investeringsronde $10 miljoen dollar opgehaald om zich verder te kunnen ontwikkelen.

POAP, een bedrijf dat NFT’s maakt van toegangsbewijzen voor evenementen heeft tijdens een investeringsronde $10 miljoen dollar opgehaald om zich verder te kunnen ontwikkelen.


Since Sept.,’21

“Het is de bedoeling dat deze ronde de eerste is om een betere POAP te kunnen bouwen,” schreef COO Isabel Gonzalez op Medium. Een van de acties is om een stichting op te richten, zodat de explosieve groei plaatsvindt in de geest van de oorspronkelijke bedoelingen van het project.

Hoewel het concept in 2019 voor het eerst gepresenteerd werd, bestaat het bedrijf pas sinds september 2021. De lijst met partnerships is nu al indrukwekkend. POAP werkte samen met onder andere Adidas en Budweiser. Wellicht worden er in 2022 nieuwe grote namen aan toegevoegd.


Bewijs dat je er was

P.O.A.P. staat voor Proof of Attendance Protocol. Het is een toepassing van de techniek van NFT’s die afwijkt van wat er meestal in het nieuws komt als er een Bored Ape Yacht Club NFT is gekocht door PayPal of een kunstwerk is verkocht voor tientallen miljoenen door Sotheby’s.

Bij POAP draait om het bewaren van momenten en gebeurtenissen. NFT’s worden gemint voor deelnemers aan evenementen die fysiek kunnen plaatsvinden, maar ook online. Met een POAP NFT toon je aan dat je hebt meegedaan aan het evenement of onderdeel was een moment. Bijvoorbeeld, zoals je een festivalbandje ook na afloop van het evenement blijft dragen om te laten zien dat je er bent geweest en dat dat je smaak is.

Voor eigenaren hebben emotionele POAP’s waarde, maar ook objectief gezien is er waarde toe te kennen aan de NFT’s waardoor ze verhandeld zouden kunnen worden. Het kunnen collectibles worden, wanneer ze bijzondere gebeurtenissen vertegenwoordigen. Ze kunnen recht geven op bepaalde extra’s (een extra concert, merchandise, een exclusief appartement in een metaverse etc.).CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen? Join dan ons Telegram kanaal en klik hier of bezoek onze website door hier te klikken.

CryptoCoinTalk logo white

CryptoCoinTalk. Het alles-in-1 platform om te beginnen met traden op de cryptomarkt.