Belangrijke bijeenkomst Federal Reserve voor cryptokoersen

Vandaag komt de Federal Open Market Committee (FOMC) opnieuw bijeen en na afloop beantwoordt Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse Centrale Bank, een aantal vragen. De uitspraken van vandaag kunnen direct invloed hebben op de koers. Hoe zit dat?

Vandaag komt de Federal Open Market Committee (FOMC) opnieuw bijeen en na afloop beantwoordt Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse Centrale Bank, een aantal vragen. De uitspraken van vandaag kunnen direct invloed hebben op de koers. Hoe zit dat?


Persconferentie Jerome Powell

De Federal Open Market Committee (FOMC) is onderdeel van de Amerikaanse centrale bank, het Federal Reserve System of kortweg: Fed. De FOMC gaat over de rentestand en totale geldhoeveelheid en bepaalt daarmee het monetaire beleid van de VS. Omdat de VS de belangrijkste economie van de wereld is, zijn de besluiten van de FOMC bepalend voor de wereldwijde financiële markten. Dit geldt ook voor de cryptomarkt.

Gisteren en vandaag zijn de leden van de FOMC bij elkaar om te vergaderen over de rente en het verder verruimen van de geldhoeveelheid (‘quantitative easing’ of QE). Vanavond tussen 20.00 en 20.30 uur brengt het comité naar buiten wat er besloten is en na afloop is er een persconferentie met Jerome Powell.


D-Day

De financiële markten wachten in spanning af wat er gaat gebeuren. Als de Fed besluit om de rente sneller dan verwacht op te laten lopen en het beleid van quantitative easing versneld af te bouwen, zou dit kunnen betekenen dat financiële markten een flinke correctie te verwerken krijgen. Koersen kunnen dan snel zakken, ook die van cryptovaluta.

Als het nieuws van de Fed meevalt, de rente niet sneller oploopt dan verwacht, zou de oplopende bitcoinkoers van vandaag en gisteren een vervolg kunnen krijgen.

Vanavond is kortom een spannend en mogelijk beslissend moment voor crypto voor de komende weken en maanden.CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen? Join dan ons Telegram kanaal en klik hier of bezoek onze website door hier te klikken.

CryptoCoinTalk logo white

CryptoCoinTalk. Het alles-in-1 platform om te beginnen met traden op de cryptomarkt.