Beweging in rechtszaak Ripple, analyse stijging koers XRP!

Er lijkt beweging te komen in de zaak van Ripple tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). XRP zag vandaag een prijsstijging van 16%.

Er lijkt beweging te komen in de zaak van Ripple tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). XRP zag vandaag een prijsstijging van 16%.


Illegale uitgave van effecten?

Ripple en de SEC zijn al meer dan een jaar verwikkeld in een rechtszaak. Het bedrijf achter XRP wordt ervan beschuldigd effecten te hebben uitgegeven zonder aan alle wetgeving en regulering te voldoen door XRP te minten. De verdediging van Ripple is dat XRP helemaal geen effecten (dus geen aandelen, obligaties of iets vergelijkbaars) zijn. XRP is valuta, vindt Ripple, vergelijkbaar met bitcoin en ethereum.

Vorige week heeft de rechter, Analisa Torres, besloten om drie documenten vrij te geven. Dat wordt door experts opgevat als een signaal dat er schot in de zaak zit. De verwachting is nu dat er in loop van het jaar (eindelijk) een uitspraak komt.


Verdere stijging koers XRP?

De XRP-koers laat duidelijk zien dat er nog altijd veel prijsdruk van boven is. Dit kan het gevolg zijn van de onzekerheid die er nog altijd heerst rondom de rechtszaak. Toch lijkt er lokaal wel een poging te zijn om omhoog te pushen, na het ophalen van de liquiditeit onder de vorige low (op $0.60).

Het is belangrijk om te benadrukken dat we nu in de wekelijkse supply lopen, de zone tussen $0.82 en $0.92. Dit is ook gelijk hét prijspunt om te breken als we lokaal een reversal in gang willen zetten. Mochten we deze zone afwijzen en weer naar beneden gaan bewegen is de kans zeer groot dat we alsnog de grijze zone aan de onderkant gaan opzoeken ($0.49-$0.43). Dit is de wekelijkse demand.

TradingView Chart

CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen? Join dan ons Telegram kanaal en klik hier of bezoek onze website door hier te klikken.

CryptoCoinTalk logo white

CryptoCoinTalk. Het alles-in-1 platform om te beginnen met traden op de cryptomarkt.