Binance heeft een vergunning in Bahrein, koersstijging BNB?

De grootste cryptobeurs ter wereld, Binance, heeft een vergunning gekregen van de centrale bank van Bahrein om cryptodiensten te verlenen. Reageert de koers van BNB hierop?

De grootste cryptobeurs ter wereld, Binance, heeft een vergunning gekregen van de centrale bank van Bahrein om cryptodiensten te verlenen. Reageert de koers van BNB hierop?


Licentie

Met de vergunning van centrale bank van Bahrein (CBB) mag Binance een aantal cryptodiensten aanbieden aan klanten die binnen het zicht van de Bahreinse autoriteiten vallen. Het gaat dan om handel, opslag en (crypto)vermogensbeheer.

Binance kwam vorig jaar op allerlei plekken op de wereld onder vuur te liggen, omdat het nergens echt een vergunning had. In Nederland is daarom bijvoorbeeld de mogelijkheid verdwenen om bankoverschrijvingen euro’s te storten om om te zetten in de crypto.


Strategie Binance

De cryptobeurs ziet de vergunning in Bahrein als een belangrijke stap om wereldwijd beter onder de heersende wet- en regelgeving te vallen. Dat ze beginnen in het Midden-Oosten is niet toevallig. In december kondigde Binance aan dat het samen met het World Trade Centre in Dubai zou optrekken om een wettelijk kader te creëren voor de crypto-industrie.

Voor Dubai gunstig, want het heeft de ambitie om een belangrijke regio in de cryptospace te worden. Voor Binance gunstig, want zo kan het zelf meeschrijven aan de regulering waaraan voldaan moet worden. Bovendien helpt het om van het imago van ongereguleerde freerider af te komen. Binance is bovendien in gesprek met Dubai om het hoofdkantoor daar te vestigen.

De vergunning in Bahrein is het eerste resultaat in het Midden-Oosten voor Binance.

Wil je handelen met 10% korting op Binance? Klik hier.


Koersanalyse BNB/USDT


TradingView Chart


Hoewel positief nieuws voor Binance, zie je het niet direct terug in de koers van de exchange token BNB in dollars. De technische analyse is in lijn met wat we 11 maart ook schreven.

BNB ligt in consolidatie en beweegt in een range. De onderkant van de range ligt op $336 en de bovenkant van de range op $445.5. Nu de liquiditeit aan de onderkant is opgehaald is de meest logische uitkomst dat we nu op weg gaan richting de bovenkant van de liquiditeit ($445.5). Uiteraard op voorwaarde dat Bitcoin relatief rustig blijft.

Nog steeds geldt: als de prijs een dagelijkse candle close boven de $424 weet te krijgen komt het bullishe scenario serieus in beeld. Tot die tijd zijn wij relatief conservatief wat BNB betreft en wachten we geduldig aan de zijlijn af.CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen? Join dan ons Telegram kanaal en klik hier of bezoek onze website door hier te klikken.

CryptoCoinTalk logo white

CryptoCoinTalk. Het alles-in-1 platform om te beginnen met traden op de cryptomarkt.