Binance vernietigt voor het eerst automatisch 1,6 miljoen BNB

Het is nog geen Ethereum, maar er zijn projecten die draaien op de blockchain van Cardano. Een daarvan is Pavia, een metaverse.

De crypto-exchange Binance heeft 1,6 miljoen BNB vernietigd of ‘geburnd’ ter waarde van ongeveer $740 miljoen. Dit was de eerste keer dat deze ‘auto-burn’ op  basis van de activiteit op de smartchain en de gemiddelde prijs van BNB plaatsvond.


100 miljoen BNB

BNB is de native token van het Binance eco-systeem. Het wordt onder andere gebruikt om transacties mee te betalen op de exchange. Er zijn in totaal 200 miljoen BNB-tokens. Het doel is om dit aantal naar beneden te brengen tot 100 miljoen door tokens te vernietigen of te ‘burnen’.

bron bnbburn.info

Op dit moment zijn 33 miljoen BNB geburned, wat inhoudt dat er nog 67 miljoen BNB te vernietigen zijn.

Het beoogde effect van het verkleinen van de hoeveelheid BNB in omloop is dat BNB als cryptovaluta deflatoir wordt. Daarmee wordt bedoeld dat wanneer de vraag naar BNB gelijk zou blijven de waarde ervan omhoog gaat, omdat er minder tokens beschikbaar zijn en ze daarmee schaarser worden. De koopkracht van de bezitters van BNB neemt hiermee toe.

Sinds het laatste kwartaal van 2021 gebeurt het burnen van de tokens automatisch. De basis is een formule die bepaalt hoeveel er in een kwartaal wordt vernietigd. Variabelen in die formule zijn de hoeveelheid blocks die zijn gevonden op de Binance Smart Chains en de gemiddelde prijs van BNB gedurende het betreffende kwartaal.


Binance-community

Tot het afgelopen kwartaal burnde Binance ook al BNB, maar gebeurde dat op basis van de omzet die Binance als bedrijf genereerde. Het idee is dat die methode niet objectief genoeg en te onduidelijk was voor de Binance-community.

“De invoering van de auto-burn is een logische volgende stap voor BNB en helpt de BNB-community groeien door meer zelfstandigheid, transparantie en voorspelbaarheid,” duidde Changpeng Zhao, CEO en mede-oprichter van Binance, de nieuwe methode.CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen? Join dan ons Telegram kanaal en klik hier of bezoek onze website door hier te klikken.

CryptoCoinTalk logo white

CryptoCoinTalk. Het alles-in-1 platform om te beginnen met traden op de cryptomarkt.