Bitcoin 2022: Strike brengt Lightning naar miljoenen online winkels!

CEO Jack Mallers kondigde gisteren op Bitcoin 2022 aan dat Strike betaling met Lightning mogelijk maakt voor online shoppen via Shopify. Het brengt bitcoin naar bijna 200 miljoen webwinkels!

CEO Jack Mallers kondigde gisteren op Bitcoin 2022 aan dat Strike betaling met Lightning mogelijk maakt voor online shoppen via Shopify. Het brengt bitcoin naar bijna 200 miljoen webwinkels!


Online kleine bedragen betalen met bitcoin

Gisteravond, onze tijd, stond Jack Mallers op het podium in Miami om zijn keynote speech te geven voor het Bitcoin 2022-congres. Hij maakte bekend dat zijn bedrijf Strike samenwerkt met Shopify en bitcoinbetalingen via Lightning mogelijk maakt voor de online winkels die zijn aangesloten op Shopify.


Het Lightning Netwerk is een tweede laag op het bitcoinnetwerk. Door betalingen daar af te handelen, hoef je niet iedere bitcointransacties on-chain af te handelen. Betalen via Lightning is heel goedkoop en heel snel, dat maakt het geschikt voor kleine bedragen. Bijvoorbeeld voor koffie in een Starbucks of drie Westmalle triples in een online bierwinkel.

Shopify biedt ondernemers de mogelijkheid om online een winkel te beginnen. Met een omzet van $4,6 miljard is Shopify wereldwijd inmiddels het 18e grootste bedrijf in de e-commercesector.


Veel hype, maar geen Apple Pay

Er was veel hype rondom de presentatie van Jack Mallers op Bitcoin 2022. Er werd gesproken over een samenwerking tussen Apple Pay en Strike, waardoor Lightning beschikbaar zou worden voor bijvoorbeeld alle iPhones.

Mallers creëerde de hype voor een deel zelf door deze suggestieve foto te delen, waarin hij voor een geldautomaat staat met een Applepetje op.


Tijdens de presentatie zat iedereen te wachten tot die mededeling gedaan werd. Maar nee, die kwam niet. Dat maakte dat er toch wat lichte teleurstelling was, ondanks de grote aankondiging over Shopify.CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen? Join dan ons Telegram kanaal en klik hier of bezoek onze website door hier te klikken.

CryptoCoinTalk logo white

CryptoCoinTalk. Het alles-in-1 platform om te beginnen met traden op de cryptomarkt.