Bitcoin (BTC) op kritiek punt in de markt. De bulls zijn aan zet.

De Bitcoin koers heeft de afgelopen week redelijk wat volatiliteit laten zien dus het wordt weer hoog tijd om de charts te analyseren.

De Bitcoin koers heeft de afgelopen week redelijk wat volatiliteit laten zien dus het wordt weer hoog tijd om de charts te analyseren. We nemen eerst een kijkje naar de analyse van 16-9-2021 en schetsen vervolgens meerdere scenario’s voor de komende periode. Dit doen we aan de hand van de weekgrafiek, de daggrafiek en de 4-uur-grafiek van BTC.


➖ Vorige analyse (16-09-2021)

Lees hier de analyse van 16-09-2021. Het bearishe scenario van de vorige analyse lijkt zich redelijk uit te hebben gespeeld. We hebben een afwijzing gezien van de weekly supply en vervolgens de liquiditeit onder de equal lows opgehaald. Tevens hebben we de 4-hour demand ($40.250-$41.100) opgezocht. Zoals besproken in de vorige analyse willen we deze zone niet verliezen. De vraag is nu wat we de komende tijd kunnen verwachten.

➖ Weekgrafiek

Vergeleken met de vorige analyse is er niet veel veranderd op de weekgrafiek. De lower low en lower high zorgen ervoor dat de trend naar beneden. Iets om in ons achterhoofd te houden.

CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen? Join dan ons Telegram kanaal en klik hier of bezoek onze website door hier te klikken.

➖ Daggrafiek

Op de daggrafiek is te zien dat de Bitcoin koers in een range beweegt ($43.931-$50.528). Begin september hebben we een deviation (groene zone) aan de bovenkant gezien en we zien nu een deviation aan de onderkant. Bitcoin heeft geprobeerd de range low te reclaimen maar dit is niet gelukt (failed reclaim), een teken van zwakte. Mochten we de range toch reclaimen dan zal BTC weerstand ondervinden van de daily supply in combinatie met de midrange. Een stukje hoger zullen de bearish breaker en de range high voor weerstand zorgen. Momenteel consolideert Bitcoin boven de 4-hour demand ($40.250-$41.100), er is dus nog geen reden om super bearish te zijn. Dit is echter wel het moment om een trend reversal te maken, we willen deze zone niet verliezen. Er ligt weinig structuur onder deze zone en de weekgrafiek ziet er niet fraai uit. We nemen een kijkje naar de 4-uur-grafiek om te bepalen wanneer we lokaal weer bullish zijn.


➖ 4-uur-grafiek

Op de 4-uur-grafiek is goed te zien dat we tussen de range low en de 4-hour demand consolideren. Er zit een significante supply boven de range low ($44.200-$44.800). We zijn lokaal weer bullish na een reclaim van deze supply, dit zou namelijk betekenen dat we lokaal een higher high neerzetten. Mochten we de reclaim krijgen dan kijken we als eerste naar de midrange ($43.931).✅ Conclusie

De Bitcoin koers consolideert boven een belangrijke zone. Een close onder de 4-hour demand tussen $40.250-$41.100 zou bearish zijn, al helemaal met de weekgrafiek in ons achterhoofd. Lokaal willen we een reclaim zien van de supply tussen $44.200-$44.800 om weer bullish te zijn, dit zorgt namelijk voor een lokale trend reversal.

CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen? Join dan ons Telegram kanaal en klik hier of bezoek onze website door hier te klikken.

CryptoCoinTalk logo white

CryptoCoinTalk. Het alles-in-1 platform om te beginnen met traden op de cryptomarkt.