Buterin: hier is Ethereum niet voor bedoeld. Prijsanalyse Apecoin!

Vitalik Buterin heeft de NFT-collectie Bored Ape Yacht Club vergeleken met ‘een nieuw soort gokken’. We kijken ook naar de koers van Apecoin.

Vitalik Buterin heeft de NFT-collectie Bored Ape Yacht Club vergeleken met ‘een nieuw soort gokken’. We kijken ook naar de koers van Apecoin.


Nieuw soort gokken

Als het om meningen gaat, heeft Vitalik Buterin er genoeg en ze blijven niet beperkt tot de inhoudelijke koers van Ethereum. In TIME Magazine heeft hij zijn licht laten schijnen over de NFT-collectie Bored Ape Yacht Club (BAYC).

Wie zich heeft verdiept in NFT’s, heeft de BAYC voorbij zien komen. Het is de grootste collectie op OpenSea met een 24-uurs handelsvolume van 37.113 ETH. De floor price of laagste prijs waarvoor je een BAYC NFT kunt kopen, is 100,99 ETH.

“Het gevaar is dat je momenteel apen hebt van $3 miljoen en dat het daardoor een nieuw soort gokken wordt,” zegt Buterin over de BAYC-NFT’s tegen TIME.Idealen

En gokken is niet waar Buterin Ethereum ooit voor heeft opgericht. In zijn ogen zou Ethereum een platform moeten zijn voor allerlei initiatieven, niet alleen geld gedreven projecten die op korte termijn winst opleveren. In het ideaalbeeld van Buterin wordt het Ethereumnetwerk ook gebruikt voor dingen als een eerlijker systeem voor verkiezingen, een basisinkomen en ruimtelijke ordening.

Als die projecten er al zijn op Ethereum, worden ze overschaduwd door initiatieven die vooral lijken te zijn gedreven door het maken van winst. “Er zijn zeker veel mensen die alleen jachten en lambo’s kopen,” zegt Buterin.


APE coin

Er was al veel hype rondom BAYC, maar die nam nog eens flink toe toen het bedrijf achter de collectie, Yuga Labs, de APE coin lanceerde. Bedoeld als onderliggende valuta voor het ecosysteem rondom de BAYC, werd een deel gratis, als airdrop verspreid onder houders van de NFT’s. Die daarmee tienduizenden dollars kregen, voor niets anders dan het bezitten van een NFT uit de collectie. En dat klinkt inderdaad niet echt als iets dat strookt met de idealen van Vitalik Buterin.


APE/USDT

TradingView Chart


APE is pas recentelijk gelist op Binance en heeft dus weinig prijshistorie. Dit maakt het traden van dergelijke charts ook gelijk een stuk risicovoller. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je er niet op kán traden. De prijsactie is op de lagere tijdsframes wel clean en dus is er een thesis op te vormen. Er zijn twee entrymogelijkheden, mocht je toch de ‘gok’ willen nemen, waarbij het super belangrijk is om je entry wel goed met een stoploss af te dekken. Als Bitcoin bijvoorbeeld een serieuze terugtest maakt gaan dit soort coins als eerste door het putje.

Entrymogelijkheid 1: Meest defensieve in de huidige prijsregionen is de higher low play op de 30 min demand, op ongeveer 9.90-9.79. Makkelijke invalidatie, want je wil namelijk niet de low verliezen.

Entrymogelijkheid 2: Een entry na positieve prijsactie en dus een overtuigende break van de 11.71. Daarna zou je hem op de terugtest kunnen oppikken, mits er een degelijke setup op te vormen is.

De drie grijze zones zijn de key prijsgebieden waar je je thesis op kan vormen. Denk aan het nemen van een entry of van het nemen van winsten.CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen? Join dan ons Telegram kanaal en klik hier of bezoek onze website door hier te klikken.

CryptoCoinTalk logo white

CryptoCoinTalk. Het alles-in-1 platform om te beginnen met traden op de cryptomarkt.