Cardano heeft belangrijke update gekregen!

Eind vorige week is een update voorgesteld om de blocksize van Cardano te vergroten met 10%. Dat heeft gunstige effecten op de prestatie van Cardano. De nieuwe versie is inmiddels live.

Eind vorige week is een update voorgesteld om de blocksize van Cardano te vergroten met 10%. Dat heeft gunstige effecten op de prestatie van Cardano. De nieuwe versie is inmiddels live. We geven je ook nog een keer de link naar de koersverwachting voor de lange termijn.


Van 80 naar 88KB

Input Output (IOHK), het bedrijf achter het Cardanonetwerk tweette 25 april dat het netwerk later die dag een update zou krijgen. Het bestond eruit dat de blocksize werd vergroot van 80 naar 88KB. In de rest van de thread worden de voordelen toegelicht.


In de blokken worden transacties gebundeld verwerkt. Het zijn kleine datapakketjes met informatie die moet worden bevestigd en verwerkt in de blockchain. Hoe groter de blokken, hoe meer informatie en dus transacties je kwijt kunt per block. Risico’s zijn dat het de transacties trager kan maken en invloed kan hebben op de netwerkcapaciteit.


Betere prestaties door grotere blokken

Volgens IOHK maakt de vergroting van 10% Cardano sneller en beter schaalbaar. De toepassingen op het Cardanonetwerk, de DApps (decentralised apps) of andere diensten die smart contracts nodig hebben, zullen naar verwachting ook beter presteren.

Deze week wordt de prestatie van de Cardano blockchain extra in de gaten gehouden door IOHK. Dat bepaalt of er verdere toenames van de blockgrootte komen.


Uiteindelijke doel: Basho-update

IOHK werkt toe naar een grote update van Cardano, de Basho-upgrade. Die moet ervoor zorgen dat er ook sidechains toegevoegd kunnen worden. Dat zijn losse blockchains, dus niet als extra laag op Cardano, die wel goed communiceren met Cardano als moedernetwerk.

Wil je de verwachting voor de koers van Cardano op lange termijn nog eens terugzien? Die vind je hier.CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen? Join dan ons Telegram kanaal en klik hier of bezoek onze website door hier te klikken.

CryptoCoinTalk logo white

CryptoCoinTalk. Het alles-in-1 platform om te beginnen met traden op de cryptomarkt.