CEO: ‘Enorme overwinning Ripple!’ Koersstijging XRP?

In de langlopende rechtszaak tussen Ripple en de SEC heeft de rechter besloten om een belangrijk verzoek van de SEC af te wijzen. Komt er een schikking?

In de langlopende rechtszaak tussen Ripple en de SEC heeft de rechter besloten om een belangrijk verzoek van de SEC af te wijzen. Komt er een schikking?


Motion denied

De Securities and Exchange Commission had een verzoek ingediend om een aantal argumenten van Ripple buiten beschouwing te laten. Het ging er, kort gezegd, om dat Ripple zich niet zou mogen verdedigen met het argument dat ze niet op tijd door de SEC geïnformeerd zijn over het uitgeven en gebruiken van XRP en het dus onredelijk is om achteraf hierover een aanklacht in te dienen.


De rechter is niet ingegaan op de argumentatie zelf. Er moet nog bepaald worden of deze redeneerlijn van Ripple standhoudt tegen de aanklacht van de SEC. Maar de rechter heeft wel aangegeven dat ze de discussie toelaat als onderdeel van de rechtszaak. En dat, op zichzelf, wordt in de Ripple-community gevierd als groot nieuws. Maar waarom?


Schikking in de maak?

Eind 2020 is Ripple, het bedrijf dat de token XRP uitgeeft, door de SEC aangeklaagd voor het illegaal uitgeven van effecten. De XRP-tokens zijn geen valuta, zoals bitcoin of de Japanse Yen. Het zijn aandelen en die kun je niet zomaar uitgeven, daar gaat de SEC over. De zaak sleept zich al anderhalf jaar voort en wordt gezien als een belangrijke voorloper voor vergelijkbare zaken in de toekomst.

De reden dat dit (toch vrij procesmatige) besluit groots wordt gevierd door de Ripple-aanhangers, is dat ze verwachten dat de kans op een schikking nu veel groter is geworden. De SEC zal het risico niet willen nemen om de zaak te verliezen, omdat ze niet op tijd hebben geïnformeerd en dus proberen om te schikken, zo is de redenering in het kamp van Ripple.


Optimisme


CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, trekt vandaag in ieder geval alvast voorzichtig een flesje champagne open.


XRP/USDT

Niet alleen de fundamentals zijn momenteel positief. Ook de technische analyse is al weken lang sterk, zoals we al regelmatig in de video’s hebben benoemd. Lokaal probeert XRP bullish te kantelen. Er is nog één puzzelstukje nodig om de trend reversal te confirmeren. XRP dient een nieuwe higher high neer te zetten, zodat de higher low wordt geconfirmeerd.

Daarvoor dienen we op z’n minst een overtuigende dagelijkse candle close boven de $0.8763 te krijgen. Zeer lokaal hebben we een breakout van de lokale range gehad, zowel op de 4-uur-grafiek als de daggrafiek, dus de eerste serieuze stap is gezet. Nu wordt het belangrijk om de weg omhoog door te zetten. Vooralsnog ziet het er in ieder geval erg sterk uit!CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen? Join dan ons Telegram kanaal en klik hier of bezoek onze website door hier te klikken.

CryptoCoinTalk logo white

CryptoCoinTalk. Het alles-in-1 platform om te beginnen met traden op de cryptomarkt.