Crypto.com draait intrekken rewards deels terug! Koers weer omhoog?

De exchange en uitgever van crypto creditcards Crypto.com heeft zondag een aantal bonussen drastisch teruggeschroefd. Na woede vanuit de community is het besluit gisteren voor klein deel teruggedraaid. Blijft er iets over? We nemen je ook mee in de koers van CRO/USDT.

De exchange en uitgever van crypto creditcards Crypto.com heeft zondag een aantal bonussen drastisch teruggeschroefd. Na woede vanuit de community is het besluit gisteren voor een klein deel teruggedraaid. Blijft er iets over? We nemen je ook mee in de koers van CRO/USDT.

Om welke rewards gaat het?

Een prepaid creditcard (of debit card) van crypto.com is gratis. Maar gratis bestaat niet en in het geval van crypto.com moet je voor de meeste kaarten (‘membership tiers’) een hoeveelheid van de token van het platform, CRO, staken.

Zondag besloot het platform om de beloningen voor het staken af te schaffen en de beloning voor het uitgeven van geld met de kaart flink te verlagen. Bovendien werd er voor de lagere tiers een limiet gesteld aan wat je überhaupt per maand uitgekeerd kon krijgen aan rewards, namelijk maximaal $25 à $50. De details zijn terug te vinden in de blogpost.

Daarin staat ook dat de reden is dat crypto.com het deed om ‘duurzaam’ te kunnen zijn. Een eufemisme voor geld besparen.


Community woest, rewards iets omhoog

Kort na het publiceren van de nieuwe beloningsstructuur reageerde de crypto.com-community. Men was not amused, wat te zien was aan de vele Reddit-posts en tweets. De koers reageerde ook heftig op het nieuws. CRO/USDT zakte in twee dagen tijd met 21%.


Gisteren kwam CEO Kris Marszalek deels terug op het besluit. De rewards zijn nog steeds flink lager dan voorheen, maar voor de hogere tiers 8% en de middelste tier 4%. “Een meer afgewogen benadering,” noemt Marszalek het.

Misschien was de beloningsstructuur hiervoor inderdaad niet duurzaam of niet vol te houden voor crypto.com. Er valt te discussiëren over de werkwijze en nogal abrupte of ronduit botte manier van verlagen, maar met het groeien van het aantal klanten, nemen de risico’s van een riant beloningspakket ook toe.Hoe ziet de koers er vanuit het perspectief van technische analyse uit?


Koersanalyse CRO/USDT

CROUSDT heeft een lange fase van consolidatie en compressie gehad na een sterke fase van omlaag trenden. Wat je vaak ziet wanneer een compressie ontstaat in een omlaag trendende markt is dat de prijs na de compressie de weg omlaag vervolgt. Dat zien we hier nu ook, met uiteraard een flinke fundamenteel gerelateerde schop in de rug. De lows zijn gebroken en de kans op een verdere beweging omlaag is zeer groot. Ons eerste punt van interesse (niet schrikken) ligt rond 0.194-0.174. Dit is een ongeteste wekelijkse demand. Dit is pas het eerste prijspunt waar wij gaan kijken naar langere termijn swingtrade posities.CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen? Join dan ons Telegram kanaal en klik hier of bezoek onze website door hier te klikken.

CryptoCoinTalk logo white

CryptoCoinTalk. Het alles-in-1 platform om te beginnen met traden op de cryptomarkt.