Cryptomarkt in de min in afwachting van inflatiecijfers, Verdere daling Ethereum?

De cryptomarkt reageerde gisteren goed op de Executive Order van Biden. Zowel bitcoin als een aantal grote alts stegen flink. Vandaag bewegen de meeste koersen weer richting waar ze gisteren vandaan kwamen. Wat is er aan hand?

De cryptomarkt reageerde gisteren goed op de Executive Order van Biden. Zowel bitcoin als een aantal grote alts stegen flink. Vandaag bewegen de meeste koersen weer richting waar ze gisteren vandaan kwamen. Wat is er aan hand?


Inflatie en rente

Bitcoin sloot gisteren ruim 8% hoger en Ethereum noteerde een plus van bijna 6%. De stijging was te danken aan een uitgelekte positieve reactie van de minister van Financiën Janet Yellen op een decreet van Biden over cryptovaluta.

Vandaag dalen de koersen bijna even snel weer. Handelaren zijn in afwachting van de Amerikaanse inflatiecijfers die vandaag worden gepubliceerd. Er wordt rekening gehouden met 7,9%.

Ook maakt de Europese Centrale Bank vanmiddag bekend hoe het monetaire beleid er de komende tijd uitziet. De markt lijkt rekening te houden met een kleinere renteverhoging door de ECB. Aanleiding is dat de Europese economie naar verwachting in een recessie met hoge inflatie zal belanden door de aanval van Rusland op Oekraïne en de sancties die daarop volgden.


Verdere prijsdaling ETH/USDT?

We zoomen in op Ethereum. Wat is de verwachting voor de komende tijd? De Ethereum koers is nog altijd aan het consolideren, maar trendt op de daggrafiek licht omlaag. Het hangt uiteraard voor een groot deel samen met wat Bitcoin op dit moment gaat doen. Als Bitcoin besluit om die beweging omlaag te gaan maken zullen we op Ethereum een stevige beweging omlaag kunnen gaan zien. $2.159 is dan het eerste prijspunt waar we naar kijken. Mochten we dat prijspunt niet gaan vasthouden, dan komt het lange termijn target in beeld waar we al maandenlang rekening mee houden, namelijk het prijsgebied op de $1.706.

Mochten we op Bitcoin toch de stijging omhoog gaan zien, kunnen we ons wellicht eindelijk op gaan maken voor een kanteling in constructie en dus trend reversal. Het enige wat Ethereum daarvoor moet doen is een overtuigende dagelijkse candle close krijgen boven de $3.411. Mocht dat gebeuren kan daarna gekeken worden naar long kansen op de terugtest. Vanaf dan kunnen we ook naar veel hogere prijspunten gaan kijken. Tot die tijd zijn wij licht bearish / neutraal.CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen? Join dan ons Telegram kanaal en klik hier of bezoek onze website door hier te klikken.

CryptoCoinTalk logo white

CryptoCoinTalk. Het alles-in-1 platform om te beginnen met traden op de cryptomarkt.