Een nieuwe DAO probeert voormalige videoverhuurder Blockbuster over te nemen

BlockbusterDAO probeert $5 miljoen bij elkaar te krijgen om ex-videoverhuurder Blockbuster over te nemen.

De BlockbusterDAO probeert $5 miljoen bij elkaar te krijgen om de vroegere videowinkelketen Blockbuster over te nemen en om te vormen naar een DeFilm DAO. Het initiatief brengt de jaren ’80 VHS-banden naar de DAO-structuur.

DeFilm DAO

Er is een nieuwe decentralized autonomous organization (DAO) opgericht met als doel om de restanten van de Amerikaanse videoverhuurketen Blockbuster over te nemen en om te vormen naar een coöperatie die zich bezighoudt met DeFilm.

VHS

In de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw was Blockbuster een grote speler op de markt van verhuur van videobanden en later DVD’s. Het was toen de enige manier om films te kijken die niet meer in de bioscoop te zien waren. Het verdienmodel was losse verhuur, abonnementen, strippenkaarten en niet onbelangrijk: boetes voor het te laat inleveren van de fysieke videobanden.

In 2004 waren er meer 9.000 winkels en draaide Blockbuster een omzet van $5,9 miljard. In 2000 kon Blockbuster concurrent Netflix kopen voor $50 miljoen, maar besloot het bestuur dat niet te doen.  Anno 2021 is er nog precies één winkel over, in Bend in de staat Oregon. Een soort meme-Blockbuster voor nostalgische Amerikanen waar je ook kunt overnachten.

BlockbusterDAO

De BlockbusterDAO wil Blockbuster, inclusief al het intellectuele eigendom, overnemen van Dish Network, de huidige eigenaar van het merk. In een twitterdraad wordt uitgelegd wat de plannen zijn. Gebruikmakend van de naamsbekendheid en associatie met films wordt van Blockbuster een DeFilm DAO gecreëerd.

Het project lijkt nog het meest op een coöperatie die gezamenlijk filmrechten koopt, films maakt, distribueert (streaming) en festivals organiseert. Leden van de DAO kunnen door via tokens (ERC-20) stemrecht verkrijgen en de koers meebepalen. Heb je een idee voor film? Kun je een bekende regisseur strikken? Wil je een re-make van het laatste seizoen van je favoriete serie? Leg het voor aan de Blockbuster DAO en misschien wordt het werkelijkheid.CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen? Join dan ons Telegram kanaal en klik hier of bezoek onze website door hier te klikken.

CryptoCoinTalk logo white

CryptoCoinTalk. Het alles-in-1 platform om te beginnen met traden op de cryptomarkt.