Elon Musk koopt 9% Twitter, prijsstijging Doge!

Nadat bekend werd dat Elon Musk een belang van 9,2% in Twitter heeft genomen, schoot de koers van Dogecoin met 9% omhoog. Hoe kan dat? We nemen je ook mee in een koersanalyse van Doge!

Nadat bekend werd dat Elon Musk een belang van 9,2% in Twitter heeft genomen, schoot de koers van Dogecoin met 9% omhoog. Hoe kan dat? We nemen je ook mee in een koersanalyse van Doge!


Musk koopt flink deel Twitter

De CEO van Tesla, oprichter van SpaceX en cryptofan Elon Musk heeft 9,2% van de aandelen van Twitter gekocht, maakt Bloomberg bekend. Volgens rapportage bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft Musk in totaal 73.486.938 aandelen Twitter gekocht ter waarde van ruim $3,6 miljard.

Elon Musk is nu de grootste aandeelhouder van Twitter.


Dogecoin stijgt kort door nieuws

Dat de koers van Twitter het goed doet op dit nieuws is niet zo gek. Maar ook Dogecoin profiteerde (even) flink van het bekend worden van de aankoop van Musk. De prijs van Dogecoin steeg na het bericht van Bloomberg met iets meer dan 9% naar $0,1567, om daarna weer terug te vallen naar het punt waar de rally begon ($0,1434).

Doge is de favoriete memecoin van Elon Musk. Dat alleen is al genoeg om voor even mee te liften op het positieve Twitternieuws. Maar zo makkelijk als de koers terrein won, zakte hij ook weer in. Kennelijk was er echt geen inhoudelijk verband tussen het nieuws over Twitter en Dogecoin.


Verdere prijsstijging DOGE?

TradingView Chart

DOGE/USDT ziet er lokaal interessant uit! De koers probeert lokaal te kantelen en heeft de onderkant van de range teruggeclaimd. Vooralsnog wordt de huidige stijging gezien als tijdelijk herstel om liquiditeit op te halen, maar hier kan verandering in komen als de prijs een dagelijkse candle close weet te krijgen boven de $0.1731.

Als DOGE een dag afsluit boven de $0,1731is het idee van het ophalen van liquiditeit geïnvalideerd en een higher high neergezet. Mocht dat gebeuren dan zijn de dips weer om te kopen, aangezien het spelen van een higher low dan het meest voor de hand liggend is.

De prijs is dan namelijk daadwerkelijk bezig met een reversal. Het liefst zien we de prijs niet de onderkant van de range verliezen ($0.1310). Dat zou een teken van zwakte zijn en kan betekenen dat de prijs de weg omlaag gaat vervolgen, mogelijk zelfs richting de grijze zone op $0.0755-$0.0685CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen? Join dan ons Telegram kanaal en klik hier of bezoek onze website door hier te klikken.

CryptoCoinTalk logo white

CryptoCoinTalk. Het alles-in-1 platform om te beginnen met traden op de cryptomarkt.