Fed kondigt strakker monetair beleid aan, rente omhoog met 0,25%

De Federal Reserve heeft besloten de rente te verhogen met 0,25%. Dat is in lijn met waar de markt rekening mee hield. Het is de eerste keer sinds december 2018 dat de Amerikaanse basisrente wordt verhoogd.

De Federal Reserve heeft besloten de rente te verhogen met 0,25%. Dat is in lijn met waar de markt rekening mee hield. Het is de eerste keer sinds december 2018 dat de Amerikaanse basisrente wordt verhoogd.

Fed

Iedereen wist bijna zeker dat het ging gebeuren en nu is het ook gebeurd: de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, verhoogt de rente met 0,25% die daarmee uitkomt op 0,25-050%.

“De inflatie blijft hoog en dat weerspiegelt de onbalans tussen vraag en aanbod, veroorzaakt door de pandemie, hogere energieprijzen en bredere prijsdruk,” lichtte de Fed toe in een statement. “De gevolgen voor de Amerikaanse economie zijn hoogst onzeker, maar op de korte termijn veroorzaken de invasie en daaraan gerelateerde gebeurtenissen waarschijnlijk extra opwaartse op inflatie en drukken ze economische activiteit.”

“Het comité is vastberaden om de benodigde maatregelen te nemen om prijsstabiliteit te herstellen.” voegde Powell, voorzitter van de Fed, toe tijdens de persconferentie. “De Amerikaanse economie is zeer sterk en bevindt zich in een goede positie om strakker monetair beleid aan te kunnen.”

De Fed gaf verder nog aan dat de opkoopprogramma’s “tijdens een volgende vergadering” afgebouwd gaan worden. Wanneer is nog onduidelijk.

Crypto

Zoals we gisteren schreven, houden financiële markten niet van onzekerheid. Daarom wordt er altijd zo ver mogelijk vooruit gekeken en wordt op gehandeld op basis van verwachtingen van de toekomst.

De verklaring van de Fed en de persconferentie van Powell zijn in lijn met wat de cryptomarkt verwachtte of in ieder geval viel het niet tegen. De koers van bitcoin is ingestort noch uitgebroken.CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen? Join dan ons Telegram kanaal en klik hier of bezoek onze website door hier te klikken.

CryptoCoinTalk logo white

CryptoCoinTalk. Het alles-in-1 platform om te beginnen met traden op de cryptomarkt.