Fidelity regelt bitcoin voor Amerikaanse pensioenrekeningen! Verdere stijging BTC/USDT?

De Amerikaanse financiële dienstverlener gaat het voor medewerkers die daarvoor toestemming hebben, mogelijk maken om bitcoin toe te voegen aan hun pensioenrekeningen. We nemen je ook mee in de koers van BTC/USDT.

De Amerikaanse financiële dienstverlener gaat het voor medewerkers die daarvoor toestemming hebben, mogelijk maken om bitcoin toe te voegen aan hun pensioenrekeningen. We nemen je ook mee in de koers van BTC/USDT.


Bitcoin op je pensioenrekening

Vandaag komen de New York Times en de Wall Street Journal met het nieuws dat Fidelity Investments het voor Amerikaanse klanten mogelijk gaat maken om bitcoin op te nemen in hun pensioenplannen. Het gaat om de zogenaamde ‘401(k)’ pensioenspaarplannen. Daar kun je geld sparen, zonder dat je daar nu al belasting over betaalt. Fiscale lasten betaal je pas als het gespaarde geld wordt uitgekeerd.

Werkgevers kunnen bedragen die door werknemers die worden ingelegd door werknemers aanvullen. Later dit jaar maakt Fidelity het mogelijk om een deel van de rekening in bitcoin aan te houden. Dit kan alleen met toestemming van de werkgevers en tot een bepaald maximum dat zij aangeven. Naar verwachting wordt dit ongeveer 20%.


Teken van institutionele adoptie

Waarom is dit relevant? Vanuit Nederland kun je niet meedoen met deze regelingen, maar toch is het relevant nieuws. Het geeft aan dat de adoptie van bitcoin door institutionele partijen in gestaag tempo doorgaat. In dit geval gaat het om een klein deel van een enorm getal. Fidelity had in 2020 $2,4 biljoen ($2.400 miljard) aan vermogen op deze 401(k)-rekeningen staan, concludeerde onderzoeksbureau Cerulli Associates.

Bitcoin-aanhanger Michael Saylor heeft de werknemers van zijn bedrijf MicroStrategy al aangemeld bij Fidelity.


Gaat BTC/USDT verder stijgen?

TradingView Chart


Daily. Bitcoin heeft een goede daily close neergezet en heeft de liquiditeit aan de onderkant opgehaald. De kans dat we een verdere beweging omhoog gaan zien is daarom ook groot. Mochten we pullbacks gaan krijgen kunnen we gaan kijken naar long scalps. Voor nu liggen shorts niet voor de hand.

TradingView Chart

1-uursgrafiek. Gezien de bullish break in market structure op zowel op de 1h als de 4h is de kans zeer reëel dat we verder omhoog gaan bewegen. Het zou mooi zijn als we op korte termijn iets van pullbacks gaan zien, zodat we een eventuele higher low kunnen spelen. Ik ga nog geen orders klaarleggen, maar wil even afwachten hoe de prijsactie zich gaat ontwikkelen.CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen? Join dan ons Telegram kanaal en klik hier of bezoek onze website door hier te klikken.

CryptoCoinTalk logo white

CryptoCoinTalk. Het alles-in-1 platform om te beginnen met traden op de cryptomarkt.