FTX geeft miljoenen aan gratis bitcoin weg tijdens Superbowl! Verdere stijging FTT?

Crypto exchange FTX geeft tijdens de avond van de Superbowl voor miljoenen dollars aan bitcoin weg. De hoeveelheid hangt af van het precieze tijdstip waarop hun reclamespot wordt uitgezonden.


Crypto exchange FTX geeft tijdens de avond van de Superbowl voor miljoenen dollars aan bitcoin weg. De hoeveelheid hangt af van het precieze tijdstip waarop hun reclamespot wordt uitgezonden.


Hoe later hoe beter

De Amerikaanse crypto exchange FTX heeft een ruim marketingbudget. Zondag, tijdens de finale van de NFL-competitie, Superbowl LVI, is een hoeveelheid bitcoin te winnen die nader te bepalen is. Het werkt als volgt. Vier personen maken kans op een hoeveelheid bitcoin. Daarvoor moet je het Twitteraccount van FTX volgen en iets retweeten dat over de Superbowl-video gaat.


Hoeveel bitcoin de vier personen krijgen, hangt af van het tijdstip dat de reclame wordt uitgezonden. Hoe later hij te zien is, hoe meer je kunt winnen. Dus begint de reclame om 8.59 PM, kun je 8,59 BTC winnen. Helaas gebruiken ze niet de 24-uurs klok. Een ander addertje onder het gras: de prijsvraag is alleen toegankelijk voor Amerikaanse burgers (behalve die uit New York).


Sportmarketing

De exchange van Sam Bankman-Fried weet met deze actie de aandacht te pakken tijdens de rust van de Superbowl. Dat is knap, want ook Coinbase, Crypto.com en Bitbuy adverteren tijdens de Superbowl. De actie past in de agressieve marketingstrategie van FTX. Het bedrijf is heel actief in de sport met ook sponsordeals in het honkbal (MLB) en basketbal (NBA). Vorig jaar nog werd met een deal van $135 miljoen ‘FTX Arena’ de naam van de thuishaven van basketbalclub Miami Heat.


FTT/USDT

TradingView Chart

FTT, de exchange token van FTX, ziet er verrassend sterk uit, ondanks de huidige marktcondities. We hebben de wekelijkse demand nét niet aangeraakt. Er is hier dus ook sprake van een zogenaamde ‘frontrunner’, waarbij kopers dusdanig gretig waren dat ze al boven de zone grootschalig zijn ingestapt. Macro ziet het er uitstekend uit, met duidelijker higher highs en higher lows. Het zou dus ook kunnen dat we hier al een higher low hebben neergezet en dat we ons kunnen gaan opmaken voor nieuwe highs en in dit geval dus ook nieuwe all time highs.

Het wordt interessant om te zien of de Superbowlcampagne directe invloed op de koers heeft.CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen? Join dan ons Telegram kanaal en klik hier of bezoek onze website door hier te klikken.

CryptoCoinTalk logo white

CryptoCoinTalk. Het alles-in-1 platform om te beginnen met traden op de cryptomarkt.