Grote Chinese miner nog niet weg uit Kazachstan vanwege politieke onrust

BIT Mining denkt nog niet aan het verplaatsen van miners uit Kazachstan, nadat vanwege politieke onrust het internet in Kazachstan al dagen uitgeschakeld is en er niet gemined kan worden. Het Chinese bitcoinminingbedrijf heeft een deel van de miningcapaciteit in 2021 juist van China naar Kazachstan verplaatst, vanwege een landelijk verbod van de Chinese overheid.

BIT Mining denkt nog niet aan het verplaatsen van miners uit Kazachstan, nadat vanwege politieke onrust het internet in Kazachstan al dagen uitgeschakeld is en er nauwelijks gemined kan worden. Het Chinese bitcoinminingbedrijf heeft een deel van de miningcapaciteit in 2021 juist van China naar Kazachstan verplaatst, vanwege een landelijk verbod van de Chinese overheid.


BIT Mining blijft (voorlopig)

Het Chinese BIT Mining is de grootste miner die vorig jaar van China naar Kazachstan is verhuisd. Een verhuizing vanuit Kazachstan is nog niet aan de orde.

“Het is onwaarschijnlijk dat onze miningcomputers worden verplaatst naar Noord-Amerika,” aldus een woordvoerder van het bedrijf. Daaraan voegde hij nog wel toe dat de situatie nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Bovendien gaf hij aan dat Kazachstan ook niet het belangrijkste gebied voor het bedrijf is. De afhankelijkheid van de Verenigde Staten is groter, daar staat een aantal “mid- to high-end machines.”


Protesten

De onrust in Kazachstan is afgelopen weekend in het zuidelijke Zhanaozhen ontstaan. Directe aanleiding is een forse prijsstijging van LPG, een veelgebruikte brandstof voor auto’s in Kazachstan. Inmiddels is het protest overgeslagen naar de grootste stad Almaty en overgegaan in algemene politieke onrust. De regering heeft de noodtoestand afgekondigd en een van de maatregelen is het platleggen van het internet.


Minen deels nog mogelijk, wereldwijde hashrate hoog

Wereldwijde hashrate (bron: https://www.blockchain.com/charts/hash-rate)


Volgens Cointelegraph lukt het miners nog om hun computers online te houden, ondanks de storingen. Dat is ook te danken aan de locatie van de miners, veelal in de periferie van het land.

“Sommige miners uit Kazachstan vertelden ons dat het internet op 7 januari tijdelijk hersteld was. Daarnaast is het 4G-netwerk van Chinese telefoons ook af en toe werkend. De [crypto]sector verwacht dat [mining in] het land volgende week maandag weer normaal kan worden”, meldde de Chinese blockchain-journalist Colin Wu vrijdag.

In de hashrate, de totale rekenkracht van het bitcoinnetwerk, is de onrust in Kazachstan niet af te lezen. Ondanks dat het land ongeveer 20% van de hashrate herbergt, is er geen daling te zien.CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen? Join dan ons Telegram kanaal en klik hier of bezoek onze website door hier te klikken.

CryptoCoinTalk logo white

CryptoCoinTalk. Het alles-in-1 platform om te beginnen met traden op de cryptomarkt.