Grote Duitse bank vraagt licentie cryptohandel aan!

De Duitse Commerzbank heeft een licentie aangevraagd voor cryptohandel. Als het wordt goedgekeurd mogen ze crypto verhandelen en cryptodiensten aanbieden. Waarom is dat belangrijk?

De Duitse Commerzbank heeft een licentie aangevraagd voor cryptohandel. Als het wordt goedgekeurd mogen ze crypto verhandelen en cryptodiensten aanbieden. Waarom is dat belangrijk?


De eerste grote bank in crypto

Commerzbank is de eerste grote Duitse bank die een licentie aanvraagt om crypto te mogen aanhouden en verhandelen. Dat heeft de bank gedaan bij de BaFin of voluit Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht, vergelijkbaar met onze AFM.

“We hebben een aanvraag ingediend voor een vergunning van de BaFin om crypto assets te mogen bewaren. Het toekomstige aanbod is in eerste instantie gericht op institutionele (zakelijke) klanten,” zegt Bernd Reh, woordvoerder van de Commerzbank.


Signaal voor verdere adoptie

Ook al is het aanbod in eerste instantie niet voor bedoeld voor Jan Modaal (of liever: Otto Normalverbraucher), de aanvraag is toch van belang. Het is een signaal van adoptie. Commerzbank is de tweede grootste bank van Duitsland en deels in eigendom bij de Duitse staat. De aanvraag is in lijn met de Duitse wet van 1 januari 2020 die banken aanmoedigt om cryptodiensten aan te bieden.

Mikkel Morch van crypto-investeringsfonds ARK36 denkt dat het geïnterpreteerd kan worden als “het begin van een race binnen het traditionele bankwezen om een ​​concurrentievoordeel te behalen door de eerste op zijn lokale markt te zijn die cryptodiensten aanbiedt.”

En hij is van mening dat die “vraag zo hoog is over de hele linie van bankklanten dat het banken die eerder vijandig tegenover crypto stonden, dwingt om volledig van koers te veranderen.”CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen? Join dan ons Telegram kanaal en klik hier of bezoek onze website door hier te klikken.

CryptoCoinTalk logo white

CryptoCoinTalk. Het alles-in-1 platform om te beginnen met traden op de cryptomarkt.