Hint USDT-indicator op bullish uitbraak cryptomarkten? Met prijsverwachting BTC!

Data van Santiment over het gebruik van Tether (USDT) wijst erop dat er veel volatiliteit aan zit te komen voor de cryptomarkt. Is dat omhoog of omlaag? En ondersteunt technische analyse dit?

Data van Santiment over het gebruik van Tether (USDT) wijst erop dat er veel volatiliteit aan zit te komen voor de cryptomarkt. Is dat omhoog of omlaag? En ondersteunt technische analyse dit?


Actieve adressen

On-chainonderzoeksbureau Santiment heeft een grafiek getweet, waarop te zien is dat het aantal ‘daily active addresses’ al een tijdje geleidelijk aan stijgt en dat donderdag en zaterdag het aantal piekte. De indicator geeft weer hoeveel unieke gebruikers USDT hebben verhandeld op een dag. Donderdag waren dat er 83.000 en zaterdag 74.000, waarbij donderdag het hoogste aantal sinds december is.


Het geeft aan dat de vraag naar Tether stijgt en meer mensen USDT aanhouden. Dat kan wijzen op twee dingen. De koers gaat dalen, handelaren gaan voor de zekerheid in USDT zitten. Of de koers gaat stijgen, fiatgeld (zoals euro’s en dollars) worden alvast omgezet naar USDT om vervolgens in bitcoin of andere crypto te stappen. Hoe dan ook zit er volatiliteit of beweging in de koersen aan te komen.

Het kan omhoog of omlaag maakt ‘daily active addresses’ nog niet echt een bruikbare indicator. In de commentaren licht Santiment toe wat hun echte verwachting is.

“De geschiedenis leert ons dat een geleidelijk oplopend aantal actieve adressen #bullish is. Een enorm cluster van pieken in één keer is meer een indicatie van volatiliteit.”


BTC/USDT

TradingView Chart


Eén indicator zegt nog niet zoveel, maar het kan wel aanleiding zijn om te kijken of de door Santiment verwachte opwaartse koersverwachting wordt ondersteund door technische analyse van de bitcoinkoers.

Op macrogebied is er niet zo gek veel veranderd. Bitcoin ligt nog steeds in consolidatie en laat compressie zien, met lichte druk omhoog. We lijken momenteel een kleine pullback te gaan maken richting de ongeteste dagelijkse demand op de $39.671-$38.088. Zo lang we deze zone als support behouden is het meest aannemelijke scenario een stijging richting de $42.594. Mochten we daar een dagelijkse candle close boven gaan krijgen kan het helemaal interessant worden, want dan kunnen we zelfs de $44.500 en $46.000 regionen op gaan zoeken.CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen? Join dan ons Telegram kanaal en klik hier of bezoek onze website door hier te klikken.

CryptoCoinTalk logo white

CryptoCoinTalk. Het alles-in-1 platform om te beginnen met traden op de cryptomarkt.