Hoe gebruik je de Bitvavo exchange? Onze review!

In de blog van vandaag schrijven we een uitgebreide review van Nederlands grootste crypto exchange, de Bitvavo exchange. Wat is de Bitvavo exchange? Hoe werkt de Bitvavo exchange? Wat zijn de plus en minpunten en wat vinden wij van de Bitvavo exchange? Je leest het in onze nieuwe blog!


In de blog van vandaag schrijven we een uitgebreide review van Nederlands grootste crypto exchange, de Bitvavo exchange. Wat is de Bitvavo exchange? Hoe werkt de Bitvavo exchange? Wat zijn de plus en minpunten en wat vinden wij van de Bitvavo exchange? Je leest het in onze nieuwe blog!


Wat is Bitvavo?

Investeerders profiteren van een stijgende koers door een belegging lang vast te houden. Een investeerder heeft dus een langetermijnvisie van meerdere jaren en soms zelfs tientallen jaren. Traders daarentegen kopen en verkopen op frequentere basis. Ze nemen dus vaker een relatief kleine hoeveelheid winst. Daarnaast kunnen ze zowel van stijgende als dalende prijzen profiteren. De Bitvavo exchange is een zeer populaire Nederlandse exchange, gevestigd in Amsterdam. Sinds 2018 zijn ze live en ambiëren ze de kloof tussen traditionele valuta en digitale activa te overbruggen. Een welkom detail voor veel Nederlanders is dat ze geregistreerd staan bij De Nederlandsche Bank (DNB). Dit geeft niet alleen veel vertrouwen, maar zorgt er ook voor dat ze IDEAL en SEPA betalingen kunnen aanbieden.Hoe werkt Bitvavo?

We hebben een uitgebreide uitlegvideo over het Bitvavo platform gemaakt waarin we laten zien hoe het platform eruit ziet, hoe je met zowel de eenvoudige als de meer geavanceerde versie kan daytraden, hoe de verschillende tools werken en nog veel meer. Dus bekijk vooral onderstaande video!


Plus -en minpunten

Het platform kent een hele hoop pluspunten en slechts enkele minpunten. We zetten de punten voor je op een rij!

Pluspunten:
-Ze zijn de allergoedkoopste van Nederland, met slechts 0.25% fee. Daarnaast worden de feekosten steeds lager naarmate je meer handelt. Verder kun je de eerste €1.000 euro zonder handelskosten handelen. Klik daarvoor op DEZE LINK en maak een account aan.
-Er worden GEEN kosten gerekend voor het storten op jouw Bitvavo account en ook de opnamekosten zijn verwaarloosbaar.
-Bitvavo is perfect voor beginners. Als je nog nooit gewerkt hebt met een exchange is Bitvavo echt top om mee te starten. Ze hebben zowel een eenvoudigere als een meer geavanceerde versie om op te kunnen handelen.
-Het assortiment is zeer uitgebreid. Op het moment van schrijven telt het assortiment 156 verschillende cryptomunten. Ze voegen op regelmatige basis nieuwe cryptomunten toe.
-Snelle klantenservice. Over het algemeen krijg je altijd dezelfde dag nog mail terug als je de klantenservice contacteert.
-Geen minimumbedragen. Je kan dus zelfs met een paar euro al starten met het handelen en investeren in cryptovaluta.
-Bitvavo is zeer veilig. De cryptovaluta van Bitvavo-gebruikers worden ondergebracht bij een onafhankelijke stichting, “Stichting Bitvavo Payments”. Het merendeel van de digitale valuta wordt bewaard op “cold wallets”, offline wallets die worden beheerd op apparaten die afgesloten zijn van het internet. Daardoor zijn ze niet te hacken.
-Snelle uitbetalingen. Op de website staat dat het één tot twee werkdagen kan duren voordat de euro’s op je rekening staan, maar de ervaring leert dat het in de meeste gevallen binnen enkele minuten er al op staat.


Minpunten:
-Het volume is op sommige altcoins aan de lage kant. Dat maakt het moeilijker om met grotere bedragen in een positie te komen. We merken wel dat Bitvavo er alles aan doet om dat te verbeteren.
-Nog geen Bitvavo integratie op tradingview.com. Tradingview.com is een razend populair platform waarop traders (en investeerders) hun grafieken intekenen.Conclusie

Kortom, het was goed zoeken om minpunten te vinden op dit platform. Uiteindelijk vonden we er twee, maar deze wegen absoluut niet op tegen de hele waslijst aan pluspunten. Met name voor de beginnende investeerder of daytrader is het Bitvavo platform zeer geschikt dankzij de eenvoud die het biedt. Op dit platform kan namelijk iedere leek na wat uitzoekwerk prima uit de voeten. En met het zeer uitgebreide assortiment hoef je dan ook niet uit te wijken naar een ander platform. Al met al zijn wij dus zeer positief over dit platform, net als ruim 9.000 anderen op Trustpilot!

CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen? Join dan ons Telegram kanaal en klik hier of bezoek onze website door hier te klikken.

CryptoCoinTalk logo white

CryptoCoinTalk. Het alles-in-1 platform om te beginnen met traden op de cryptomarkt.