Hoe moet het verder met Terra?

De afgelopen week waren heftig voor Luna, UST en de cryptomarkt in het algemeen. Wil je weten wat er gebeurd is? En hoe nu verder met Luna/UST? Hieronder een handig overzicht.

De afgelopen week waren heftig voor Luna, UST en de cryptomarkt in het algemeen. Wil je weten wat er gebeurd is? En hoe nu verder met LUNA en UST? Hieronder een handig overzicht.


Terra stort in elkaar

Vorige week raakte de stablecoin UST de 1-op-1 dollarwaarde kwijt (‘depegged’). Als onderdeel van het Terra-ecosysteem verdampte ook de waarde van LUNA. Dit Twitterdraadje van Peter Slagter (bekend van Satoshi Radio) van vorige week geeft goed inzicht in wat er gebeurd is.


Hoe nu verder?

Mede-oprichter en CEO van Terraform Labs (het bedrijf achter de Terra-blockchain) Do Kwon is na de ineenstorting druk bezig om te redden wat er te redden valt. Op het moment van schrijven is de waarde van de stablecoin UST $0,097 en die van LUNA $0,00018 (all time high: $119,51).

Hij heeft spijt betuigt.


Hard fork

En een plan gepresenteerd.


De kern van het nieuwe plan is om overnieuw te beginnen. Er komt een hard fork van de Terra-chain. De oude Luna-tokens worden ‘Terra Classic’ en aan de nieuwe Luna-tokens wordt geen algoritmische stablecoin meer gekoppeld. De nieuwe Luna-tokens worden met een airdrop verspreid naar ‘stakers, holders, overgebleven UST-holders en belangrijke app-ontwikkelaars’.

Van het idee van een hard fork werd één iemand in ieder geval niet echt enthousiast. Changpeng Zhao, CEO van Binance, noemde in aanloop naar het voorstel een hard fork die een nieuwe versie van LUNA waarde geeft “wishful thinking.”CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen? Join dan ons Telegram kanaal en klik hier of bezoek onze website door hier te klikken.

CryptoCoinTalk logo white

CryptoCoinTalk. Het alles-in-1 platform om te beginnen met traden op de cryptomarkt.