Jump Trading Group vult 120.000 ETH Wormhole aan, wie zijn ze!?

De gehackte tokenbridge Wormhole is weer operationeel en de verloren funds zijn aangevuld door Jump Trading Group. Zo snel kan het gaan in crypto. Wie is deze rijke partij?

De gehackte tokenbridge Wormhole is weer operationeel en de verloren funds zijn aangevuld door Jump Trading Group. Zo snel kan het gaan in crypto. Wie is deze rijke partij?


Funds op peil

De investeringsmaatschappij heeft via dochteronderneming Jump Crypto de 120.000 van Wormhole gestolen ETH weer aangevuld. Hierdoor is de tokenbridge weer live en is de wrapped ETH (wETH) weer 1-op-1 gedekt door ‘normale’ ETH. De hack vond woensdag plaats en is groot nieuws in de cryptosphere.

Er is nog geen gedetailleerde rapportage van Wormhole over hoe dit allemaal kon gebeuren. De verloren funds zijn niet door de hacker teruggestuurd in ruil voor de aangeboden $10 miljoen als ‘beloning voor het vinden van de bug’. Maar het product werkt dus wel weer, dankzij Jump Trading Group. Maar wie zijn dat?


Wat is Jump Trading Group?

Wormhole is gebouwd door Certus One. Dat bedrijf is gekocht door Jump Crypto en dat is op haar beurt weer een dochteronderneming van Jump Trading Group (JTG). Opgericht in september 2021, is Jump Crypto nog heel jong. De moedermaatschappij JTG bestaat sinds 1999 en richtte zich al vroeg op snelle handel in onder andere aandelen en futures met behulp van algoritmes.

Het bedrijf heeft meer dan 700 medewerkers en kantoren in New York, Chicago, Amsterdam, London, Shanghai en Singapore. JTG treedt niet graag naar buiten, maar is in de financiële sector een grote speler.

Via Jump Crypto probeert JTG een positie voor de lange termijn in de cryptomarkt te verkrijgen. En met de bouw van tokenbridge Wormhole leek dit ook te lukken. Vitalik Buterin waarschuwde in januari nog voor de grote veiligheidsrisico’s van oplossingen die uitwisseling tussen verschillende blockchains, zoals Ethereum en Solana, mogelijk moet maken. Wormhole is alweer de tweede tokenbridge die gehackt wordt in 2022.

JTG is via Jump Crypto ontwikkelaar van Wormhole en wil via dit project de cryptomarkt betreden. Door nu 120.000 ETH aan te vullen redden ze Wormhole en beschermen ze misschien ook wel hun reputatie.
CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen? Join dan ons Telegram kanaal en klik hier of bezoek onze website door hier te klikken.

CryptoCoinTalk logo white

CryptoCoinTalk. Het alles-in-1 platform om te beginnen met traden op de cryptomarkt.