Komt Ethereum 2.0 nog?

Ethereum is bezig met een omschakeling van Proof of Work naar Proof of Stake. Het nieuwe Ethereum noemde iedereen steeds Ethereum 2.0 of Eth 2. Sinds eind vorig jaar zijn de core developers daarmee gestopt. Maar waarom? Gaat het nog wel door?

Ethereum is bezig met een omschakeling van Proof of Work naar Proof of Stake. Het nieuwe Ethereum noemde iedereen steeds Ethereum 2.0 of Eth 2. Sinds eind vorig jaar zijn de core developers daarmee gestopt. Maar waarom? Gaat het nog wel door?


Gaat het nog door?

Om met dat laatste te beginnen: ja. Het gaat nog steeds door. Het huidige Ethereum dat draait op Proof-of-Work (PoW) voor het goedkeuren van transacties gaat op in de nieuwe versie van het netwerk dat draait op Proof of Stake (PoS). Er is al een onderdeel van het Ethereumnetwerk dat draait op Proof of Stake, dat heet de Beacon Chain.

Nu draait dat nog los van het mainnet van Ethereum, maar ergens in 2022 wordt het samengevoegd met Ethereum Mainnet en dan draait alles op Proof of Stake. Het is wel goed om te weten dat planningen bij Ethereum de neiging hebben om enorm uit te lopen.


Waar is Eth 2?

Okee, het gaat dus door. Maar waarom heeft niemand bij Ethereum het meer over Eth 2 of Ethereum 2.0? De ontwikkelaars hebben daar een aantal redenen voor.

Het schept verwarring, omdat het huidige Ethereum opgaat in de nieuwe versie en niet opeens stopt. De redenering is dat nieuwe gebruikers na de Merge weleens in de war kunnen raken als ze horen dat er ook een Eth 1 was. Die verwarring maakt Ethereum kwetsbaar voor scams, denken de core developers. Er zijn al pogingen geweest om mensen hun ether te laten inruilen voor ‘ETH2’ tokens.

Dezelfde verwarring geldt voor personen of partijen die ether staken op de Beacon chain. Sommige staking dienstverleners noemden de opbrengsten van hun stake ‘ETH2’-tokens, terwijl het gewoon ethers zijn.


Conclusie

De core developers werken stug door aan het nieuwe Ethereum. Ook al verandert het consensusmechanisme van PoW naar PoS, een ether blijft een ether. Het lijkt de mensen van Ethereum daarom handiger om het ook gewoon Ethereum en ether te blijven noemen. Wel zo overzichtelijk.

De core developers werken stug door aan het nieuwe Ethereum. Ook al verandert het consensusmechanisme van PoW naar PoS, een ether blijft een ether. Het lijkt de mensen van Ethereum daarom handiger om het ook gewoon Ethereum en ether te blijven noemen. Wel zo overzichtelijk.CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen? Join dan ons Telegram kanaal en klik hier of bezoek onze website door hier te klikken.

CryptoCoinTalk logo white

CryptoCoinTalk. Het alles-in-1 platform om te beginnen met traden op de cryptomarkt.