Kucoin review, hoe werkt het? Is Kucoin betrouwbaar?

Hoe werkt Kucoin? En is Kucoin betrouwbaar? Je leest dit en meer in onze Kucoin review! Kucoin is een handelsbeurs voor cryptovaluta. Het is gemakkelijk en goedkoop in gebruik.


Hoe werkt Kucoin? En is Kucoin betrouwbaar? Je leest dit en meer in onze Kucoin review!
Kucoin is een handelsbeurs voor cryptovaluta. Het is gemakkelijk en goedkoop in gebruik. KuCoin staat bekend om de zogenaamde ‘Kucoin gems’ oftewel nieuwe en veelbelovende cryptovaluta. Een ander onderscheidend kenmerk is KuCoin Shares (KCS). Dat is de eigen cryptomunt die recht geeft op korting op de handelskosten en een soort dividend. In deze review laten we zien wat Kucoin is en wat de voor- en nadelen zijn.


Wat is Kucoin?

De crypto exchange Kucoin is opgericht in 2017 en is formeel gevestigd op de Seychellen. KuCoin richt zich op de kwaliteit van de projecten (coins) die het aanbiedt. Daarvoor is een onderzoeksteam opgericht. Dit onderzoeksteam heeft als taak om de blockchainsector af te speuren, op zoek naar zogenaamde KuCoin Gems.

De slogan van KuCoin is ‘People’s Exchange’. De oprichters hebben als missie om een wereldwijde vrije stroom van digitale waarde gemakkelijker te maken. Eenvoud en veiligheid staan daarbij voorop.

“Tegen het einde van 2013, schreven ze KuCoin’s eerste stukjes code in een café, waarmee ze begonnen aan de reis van een People’s Exchange die, iedereen die dat wil, toegang verschaft tot crypto,” staat te lezen op de website.

KuCoin staat 10e op de ranking van cryptobeurzen van CoinGecko.com. Het heeft een dagelijks handelsvolume van bijna $2 miljard en dagelijks 13,5 miljoen bezoekers op de website. Er zijn 606 valuta verhandelbaar in 1144 handelsparen.Hoe gebruik je de Kucoin Exchange? (uitleg 2022)

In deze uitgebreide rondleiding op het platform van Kucoin neem ik je mee in de verschillende features van de exchange, laat ik zien hoe je zowel euro’s als crypto kan storten en neem ik je uiteraard mee op het platform zelf en hoe je daarop kan handelen. Bekijk de video nu!


Features

Op KuCoin kun je natuurlijk spot traden (kopen en verkopen), maar ook derivaten verhandelen (long en short gaan, met of zonder hefboom). Daarnaast is er de mogelijkheid om geautomatiseerd te handelen met een tradingbot. Voor de bot zijn verschillende handelsprofielen aangemaakt.

Per profiel is de bot zo ingesteld dat hij een bepaalde strategie volgt. Bijvoorbeeld alleen maar spotaankopen of juist ook long en short met leverage. Verder is het mogelijk om met de bot een DCA-strategie toe te passen. Dan wordt er op een vast moment gekocht, ongeacht de koers.

Onder de noemer ‘Earn’ biedt KuCoin een aantal aanvullende producten, zoals staking. Via Lending kun je je crypto uitlenen tegen een rentevergoeding. Er is een launchpad voor nieuwe projecten die Spotlight heet en je kunt meedoen in de KuCoin Pool om je cryptovaluta beschikbaar te stellen voor (Proof of Work) mining. Kortom, een heel scala aan uiteenlopende features.Handelskosten

KuCoin is een vrij goedkope exchange om op te handelen. Je betaalt handelskosten variërend van 0.0125% tot 0.1%, afhankelijk van welk ‘tier level’ je zit. Met andere woorden, hoe meer handelsvolume je draait des te lager je handelskosten worden. Als je deze handelskosten nog eens met 20% omlaag wil brengen, klik dan hier. Dan ontvang je namelijk de hoogst mogelijke korting die er beschikbaar is! Daarnaast ontvang je nog een extra korting op je handelskosten als je Kucoin Shares (KCS) in je bezit hebt. Lees in het kopje ‘Native Token: KCS’ hoe dat precies zit.

KuCoin


Native token: KCS

De cryptovaluta die bij het KuCoin-platform hoort is KCS. Als je in het bezit bent van KCS kun je profiteren van korting op je handelskosten. Daarvoor dien je wel minimaal 1000 KCS in je wallet te hebben. Niet schrikken, op het moment van schrijven heeft dat een waarde van $18.700. Hiermee ontvang je 1% korting op je handelskosten en dit loopt verder op naarmate je meer tokens in je bezit hebt, oplopend tot 30% korting bij het in bezit hebben van 30.000 KCS.

Door het aanhouden van KCS op je KuCoin-account heb je daarnaast ook recht op een deel van de handelskosten van de exchange. Iedere dag wordt 50% van de handelskosten naar rato verdeeld onder de KuCoin gebruikers met KCS op hun account. Het lijkt een beetje op een cashback, maar ook op aandelendividend.


Voor- en nadelen

Van de lange lijst van de crypto exchanges staat KuCoin op plek 10. Het is een betrouwbare exchange waar veel handelsparen te vinden zijn. De voor- en nadelen op een rij.

Voordelen

-Betrouwbaar

-Veel handelsvolume

-Opkomende, maar ook al gevestigde naam

-Veel producten en features

-Lage tarieven (handelskosten)

-Winstdeling met KCS

-Gebruiksvriendelijke platform


Nadelen

-Nog in ontwikkeling, niet alle producten al werkzaam

-Geen Visa/Mastercard

-Klantenservice heeft geen goede reviews op Trustpilot


Conclusie

Kortom, de Kucoin exchange is een veilige en zeer betrouwbare exchange. De handelskosten zijn aantrekkelijk laag, het is een gebruiksvriendelijke exchange en, in onze ogen, is het grootste voordeel dat je op Kucoin vroegtijdig coins kan kopen met veel potentie en die onder het grote publiek nog niet echt bekend zijn en dus ook nog niet op de grote exchanges gelist zijn. Het grootste nadeel is dat de klantenservice niet optimaal is en dat kan vervelend zijn wanneer je problemen hebt met je account en de situatie vlot wil afhandelen.CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen? Join dan ons Telegram kanaal en klik hier of bezoek onze website door hier te klikken.

CryptoCoinTalk logo white

CryptoCoinTalk. Het alles-in-1 platform om te beginnen met traden op de cryptomarkt.