Mastercard en Visa van Binance niet meer geldig in Rusland

Binance heeft aangekondigd dat vanaf vandaag de Russische Binance-creditcards niet meer werken. Dit is het directe gevolg van een besluit van Visa en Mastercard.

Binance heeft aangekondigd dat vanaf vandaag de Russische Binance-creditcards niet meer werken. Dit is het directe gevolg van een besluit van Visa en Mastercard.


Binance Card

Binance geeft met de ban uitvoering aan het besluit van Visa en Mastercard om alle door Russische instanties uitgegeven creditcards van de twee maatschappijen onbruikbaar te maken buiten Rusland. Dat nieuws kwam 5 maart naar buiten. Transacties met in Rusland uitgegeven kaarten werken niet meer buiten Rusland en buitenlandse Visa en Mastercards werken niet meer in Rusland.

CEO van Binance, Changpeng Zhao (‘CZ’), was de eerste die reageerde op de tweet met een verwijzing naar het statement op binance.com.

“Dit ligt niet in onze handen. Niet onze beslissing,” tweette hij.


Geen landen blokkeren

Geen enkele grote cryptobeurs weert uit zichzelf alle Russen van hun platform. Net als de andere exchanges geeft CZ aan dat hij wel strikt de sanctielijst hanteert, maar niet een heel land gaat blokkeren. Dat zie je Facebook of Google ook niet doen, zegt hij.

“Daarbij, uit ethisch oogpunt, er zijn veel Russen die de oorlog niet steunen, dus we moeten de politici scheiden van de gewone burgers,” vindt Zhao.


Alternatief

Rusland heeft alternatieven als het om creditcards gaat. De meest voor de hand liggende oplossing is om creditcards aan te sluiten op het door China ontwikkelde Union Pay. Volgens de Russische Centrale Bank kan via deze omweg alsnog in 180 landen betaald worden.

De Russen hebben zelf ook een dergelijk systeem. Dat heet ironisch genoeg ‘Mir’ (vrede).CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen? Join dan ons Telegram kanaal en klik hier of bezoek onze website door hier te klikken.

CryptoCoinTalk logo white

CryptoCoinTalk. Het alles-in-1 platform om te beginnen met traden op de cryptomarkt.