Mede-oprichter Ethereum Buterin blij met bearmarkt, inderdaad koersdaling ETH?

Vitalik Buterin, mede-oprichter van Ethereum zegt dat de langdurige correctie van nu goed is voor ontwikkelaars in de cryptomarkt. Het laat zien welke projecten levensvatbaar zijn.

Vitalik Buterin, mede-oprichter van Ethereum zegt dat de langdurige correctie van nu goed is voor ontwikkelaars in de cryptomarkt. Het laat zien welke projecten levensvatbaar zijn.


Welkom, cryptobears!

“De mensen die diep in de cryptosector zitten verwelkomen de bearmarkt, vooral diegenen die dingen bouwen,”zegt Buterin tegen Bloomberg, “want tijdens lange periodes van enorme koersstijgingen maakt dat natuurlijk veel mensen blij, maar het levert ook veel speculatie op korte termijn op.”

Sinds de all time high van 10 november 2021 is de koers van ETH/USDT zo’n 47% gezakt. Bloomberg vindt het daarom nu een ‘cryptowinter’. De vorige cryptowinter is van 2018 en sindsdien is de groei in de cryptosector enorm geweest. Op CoinGecko vind je maar liefst 12.704 coins van allerlei soorten projecten.


Survival of the fittest

“De winters zijn de periodes waarin veel van die [crypto]toepassingen wegvallen en je kunt zien welke projecten daadwerkelijk levensvatbaar zijn op lange termijn, zowel in hun modellen als in het team en de mensen,” geeft hij aan.

Vitalik Buterin weet niet zeker of deze periode nu het best is te omschrijven als een echte cryptowinter of dat de huidige koersen gewoon meebewegen met de financiële markten als geheel.

“Het voelt alsof de cryptomarkten van een nichemarkt beheerst door een ‘nichegroepje’ mensen, tamelijk los van de traditionele markten, veranderen naar iets dat zich steeds meer gedraagt alsof het onderdeel is van de mainstream financiële markten.”


Verdere prijsdaling ETH/USDT?

TradingView Chart


Wordt het perspectief op cryptomarkten vanuit het perspectief van een van de grootste bouwers van cryptoproducten ondersteund door technische analyse? Kijk mee op de hogere tijdframes.

Eth/usdt ziet er momenteel twijfelachtig uit. Zo lang we de dagelijkse en wekelijkse supply blijven respecteren en geen dagelijkse of wekelijkse candlecloses boven de $3.411 gaan krijgen, neigen we bij Ethereum nog altijd naar meer downside.
Omdat er vrij weinig interessants ligt tot aan de low is het zeer aannemelijk dat Ethereum de $1.706 gaat opzoeken als de koers in de huidige prijsregionen geen sterkte gaat vinden. Bij een wekelijkse of dagelijkse candleclose boven de $3.411 verandert het hele prijsbeeld en mogen we voorzichtig weer naar de all time high prijzen gaan kijken.CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen? Join dan ons Telegram kanaal en klik hier of bezoek onze website door hier te klikken.

CryptoCoinTalk logo white

CryptoCoinTalk. Het alles-in-1 platform om te beginnen met traden op de cryptomarkt.