Meer bitcoins naar beurzen gestuurd dan opgenomen, prijsdaling op komst?

btc bear
Een indicator die meet hoeveel bitcoin er in en uit de exchanges, zoals Binance en Bybit, vloeit heeft een signaal afgegeven dat kan duiden op een prijsdaling.

Een indicator die meet hoeveel bitcoin er in en uit exchanges, zoals Binance en Bybit, vloeit heeft een signaal afgegeven dat kan duiden op een prijsdaling. Het saldo van de instroom en uitstroom van bitcoins op de exchanges is positief, wat mogelijk betekent dat mensen hun btc aan het verkopen zijn.

Net Exchange Flow

Glassnode Studio verwerkt allerlei on chain data die vrijkomt bij bitcointransacties. De ruwe data is via de openbare blockchain geheel inzichtelijk, Glassnode en andere kwantitatieve analysebedrijven vormen gegevens om naar nuttige indicatoren.

De indicator ‘Bitcoin: Net Transfer Volume from/to Exchanges’ meet hoeveel bitcoin er naar exchanges wordt verstuurd en hoeveel er van af gehaald wordt en maakt daar een saldo van. Het 90-daagse voortschrijdende gemiddelde van dit saldo is omgeslagen van negatief naar positief. Dat betekent dat er meer bitcoins naar de exchanges zijn verstuurd dan er af gehaald.

Prijsdaling?

Mocht dit langere tijd aanhouden dan neemt de kans toe dat we een prijsdaling gaan zien.

Het idee achter de indicator is dat wanneer er per saldo bitcoins naar de exchanges toe vloeien, handelaars dit doen om te verkopen en de prijs dus daalt. Omgekeerd is een netto-uitstroom van bitcoins een signaal dat bitcoins worden opgeslagen om bewaard te worden. Het aanbod op de markt om actief verhandeld te worden, neemt af en de kans neem toe dat de prijs stijgt.

Het afgelopen jaar was de exchange netflow inderdaad een indicator voor een koersdaling na de all time high van $64.000 van 14 april. Op 13 mei sloeg het 90-daagse voortschrijdende gemiddelde om van negatief naar positief. Vervolgens daalde koers verder van iets boven de $50.000 naar $30.000 binnen een week.

Het is één indicator en het voortschrijdende gemiddelde is net omgeslagen, dus op zichzelf zegt het nog weinig. Maar het is wel één van de signalen die niet meer op groen staat.CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen? Join dan ons Telegram kanaal en klik hier of bezoek onze website door hier te klikken.

CryptoCoinTalk logo white

CryptoCoinTalk. Het alles-in-1 platform om te beginnen met traden op de cryptomarkt.