Bitcoin 12% onderuit. Michael Saylor: wij verkopen onze 124.391 bitcoin niet

erochtend ging Bloomberg TV in gesprek met Michael Saylor, CEO van MicroStrategy. De koers van bitcoin was bezig met een stijging van $41.600 naar $43.500. Reporter Emily Chang vroeg of  MicroStrategy van plan is om de grote voorraad bitcoin die ze aanhouden ooit te verkopen. Het antwoord van Saylor: nooit, ook niet in een lange bearmarkt.

Gisterochtend ging Bloomberg TV in gesprek met Michael Saylor, CEO van MicroStrategy. De koers van bitcoin was bezig met een stijging van $41.600 naar $43.500. Reporter Emily Chang vroeg of  MicroStrategy van plan is om de grote voorraad bitcoin die ze aanhouden ooit te verkopen. Het antwoord van Saylor: nooit, ook niet in een lange bearmarkt.


Kopen

De strategie van MicroStrategy is om bitcoin te kopen met de dollars die ze in reserve hebben. Waar veel bedrijven hun spaargeld laten staan of omzetten in aandelen en obligaties, koopt MicroStrategy consequent bitcoin in. In december 2021 kocht het bedrijf 1.914 btc voor $94.2 miljoen. De totale voorraad bitcoin is nu 124.391. Door de daling van vannacht is dat nu € 657.406.435 minder waard.


HODL

Toch verkoopt MicroStrategy hoogstwaarschijnlijk niet.

“Als je in bitcoin investeert, is de kortetermijnhorizon 4 jaar, de middellangetermijnhorizon is 10 jaar en de juiste horizon is ‘voor altijd’,“ zei Saylor tegen Bloomberg.

Niemand heeft tot nu toe ooit verlies gemaakt in 4 jaar tijd als het om bitcoin gaat, is de analyse van Michael Saylor.

“Dus als je maar naar het goede tijdframe kijkt, zit je goed. En dat is een vloek en een zegen. De zegen is dat het het spannendste en interessantste ding is in het financiële heelal. En de vloek is dat het stress kan veroorzaken bij mensen die een korte concentratieboog hebben of die zich focussen op de korte termijn,” voegde hij daaraan toe.


BTC/USDT-scenario’s


Gisteren heeft Thijs voor de komende weken en maanden een aantal scenario’s geschetst voor de bitcoinkoers. Zoals hij aangeeft in de video: we doen niet aan voorspellingen, maar kijken wel naar verschillende scenario’s die kunnen uitspelen. Doe altijd je eigen onderzoek.

Een van de conclusies: als je uitzoomt op het wekelijkse tijdframe, zitten we nog steeds in een range en is de prijsactie neutraal. Niet dat Michael Saylor dat veel uitmaakt.CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen? Join dan ons Telegram kanaal en klik hier of bezoek onze website door hier te klikken.

CryptoCoinTalk logo white

CryptoCoinTalk. Het alles-in-1 platform om te beginnen met traden op de cryptomarkt.