MicroStrategy koopt nog eens 4.167 bitcoin!

Het bedrijf van CEO Michael Saylor heeft de bitcoinreserves aangevuld tot een indrukwekkende 129.218 btc. De nieuw aangekochte bitcoin heeft een waarde van ongeveer $190 miljoen.

Het bedrijf van CEO Michael Saylor heeft de bitcoinreserves aangevuld tot een indrukwekkende 129.218 btc. De nieuw aangekochte bitcoin heeft een waarde van ongeveer $190 miljoen.

Geld lenen om bitcoin te kopen

Het business intelligence softwarebedrijf heeft tussen  15 februari en afgelopen maandag 4.167 bitcoin gekocht, zo werd vandaag bekendgemaakt. Voor de bitcoins werd een gemiddelde prijs betaald van $45.714. Het geld om de aankoop te doen is afkomstig van een lening van $205 miljoen bij de Silvergate Bank. In de periode van 49 dagen die nodig waren om de voorraad in te slaan is gemiddeld 85 bitcoin per dag gekocht.

Bitcoin als onderpand

MicroStrategy bezit nu 129.218 bitcoin ter waarde van ongeveer $6 miljard. Michael Saylor heeft bij herhaling aangegeven dat de bitcoin bedoeld is om in de kluis te leggen en er nooit meer uit te halen. Wel zou het bedrijf de bitcoin als onderpand kunnen gebruiken om leningen af te sluiten, mocht dat gewenst zijn.

Door de enorme bitcoinpositie van MicroStrategy wordt het wel gezien als een ‘proxy’ voor bitcoin. Omdat het bedrijf beursgenoteerd is, kunnen professionele beleggers die niet direct in bitcoin kunnen of willen investeren door MicroStrategy-aandelen te kopen toch indirecte blootstelling hebben aan bitcoin.CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen? Join dan ons Telegram kanaal en klik hier of bezoek onze website door hier te klikken.

CryptoCoinTalk logo white

CryptoCoinTalk. Het alles-in-1 platform om te beginnen met traden op de cryptomarkt.