Veel van ons droomden er vroeger van om professionele gamer te worden. Dankzij blockchaintechnologie, en met name NFT’s, is die mogelijkheid er nu voor iedereen! Maar wat heeft de NFT markt dan met betaald gamen te maken? Wij leggen het je uit en gebruiken Kryptomon als voorbeeld.
Maar eerst, wat is een NFT?
NFT staat voor Non Fungible Token, oftewel een niet-vervangbaar-token. Van het desbetreffende item is er maar één van en je kan het dus niet dupliceren. In feite is een NFT niets anders dan een eigenaarschap koppelen aan digitale objecten. En met digitale objecten kun je denken aan online kunst, zoals de inmiddels beroemde Crypto Punks, plaatjes met slechts enkele pixels. Dit soort plaatjes worden soms zelfs voor vele miljoenen verhandeld. Maar ook Bored Ape NFT’s zijn razend populair.
Naast online kunst kun je zelfs het eigenaarschap krijgen over een YouTube video. Eén van de meest bekende YouTube video’s ooit is de “Charlie bit my finger” video, die bijna een miljard keer bekeken is. De video is verkocht als NFT en YouTube heeft het daarom eraf moeten halen. Naast de rechten over de video mag de koper zelfs een parodie maken met de originele personen in de video, Harry en Charlie.
NFT’s in de gaming industrie
NFT’s kunnen ook gebruikt worden in games. Kryptomon is één van de partijen die graag een plek wil veroveren binnen de NFT gaming industrie dankzij hun ‘Play and Earn’ game. Zij doen dit door een game te ontwikkelen, waarin de ‘in game token’ (token in het spel zelf) een eigen crypto is, $KMON genaamd. De karakters zijn unieke, levende en dus veranderende NFT’s – Kryptomons -.
Unieke monstertjes met 38 parameters, een soort genen. Daardoor is elke Kryptomon uniek, een NFT dus, én hebben ze allemaal een eigen karakter. De ene Kryptomon houdt bijvoorbeeld van steak of ijs en krijgt er een boost van en de andere Kryptomon heeft er juist een hekel aan en krijgt er een veel minder grote boost van.
Het geld dat men betaalt voor de ingame token en voor de karakters wordt voor meer dan 90% uitbetaald aan de spelers (trainers) als beloning voor het spelen van het spel. Op die manier creëert Kryptomon een eigen economisch systeem, waarin de gamers de ingame token kunnen verdienen door missies te doen of door te fokken en nakomelingen te verkopen aan andere speler of zelf te gebruiken.
Play to earn
Kryptomon onderscheidt zich van Play to Earn games en ze willen zichzelf bestempelen als Play and Earn. Dit doen zij door in eerste instantie een gaaf spel neer te zetten, met een goed verhaal en in samenwerking met een grote gamestudio die o.a. heeft gewerkt aan Call of Duty Black Ops. Ook is er onlangs bekend gemaakt dat er een content-samenwerking is met IGN.
IGN is een Amerikaanse amusementswebsite die zich richt op computerspellen, films, muziek en andere media. Kryptomon heeft een eigen verhaal, vergelijkbaar met Pokémon, waarbij de elementen een belangrijke rol spelen.
Je kan Kryptomon gratis spelen en je ontvangt elke dag genoeg gratis items om je Kryptomon te verzorgen. Wil je beter worden, dan kan je daar extra voor betalen. Dat geld wordt dus weer uitbetaald in de ingame token, die je ook kan laten uitbetalen in cash.
Recentelijk is de soft launch begonnen en daarmee de Tamagotchi fase. Hoe beter je je NFT verzorgt en hoe beter je hem kent, hoe sterker ze worden. Dit geeft voordelen tijdens battles en missies.Je Kryptomon heeft 2 elementen die ook hun uiterlijk bepalen. Denk bijvoorbeeld aan ghost, water, fire en elektro.
Toekomst van NFT’s in de gaming industrie
Wij persoonlijk verwachten dat NFT’s in de gaming industrie een grote rol zullen vervullen. Momenteel is er vanuit de traditionele gaming industrie ook veel interesse in de NFT technologie.
Onder andere gaming gigant EA heeft aangekondigd interesse te hebben en geeft aan dat NFT’s een belangrijk onderdeel gaan worden in de toekomst van Gaming. Ook Ubisoft gaf aan NFT’s in games te gaan implementeren. En daarmee lijkt een heuze NFT golf zijn intrede te doen in deze gigantische sector.
Conclusie
Kortom, Kyptomon is een interessant project en het voegt iets nieuws toe aan de huidige crypto space. Het gave aan Kryptomon is dat ze de online en fysieke wereld samenbrengen. Een groot deel van de mensen die het Kryptomon project ontwikkelen zijn mensen uit de Kryptomon community zelf en dat maakt het echt een community gedreven project.
Je kan zelfs direct in contact komen met de Nederlandse co-founders in de Nederlandse Kryptomon chat. Dus mocht je benieuwd zijn naar het project en/of met vragen zitten, join dan vooral eventjes de Nederlandstalige community via deze link.
CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen? Join dan ons Telegram kanaal en klik hier of bezoek onze website door hier te klikken.