Ripple claimt opnieuw belangrijke overwinning in zaak tegen SEC!

Ripple Labs heeft opnieuw een slag geslagen in de zaak tegen de Securities and Exchange Commission. Het gaat om het wel of niet toelaten van een speech.

Ripple Labs heeft opnieuw een slag geslagen in de zaak tegen de Securities and Exchange Commission. Het gaat om het wel of niet toelaten van een speech.


Verzoek om documenten af te schermen

Rechter Sarah Netburn heeft een verzoek van de Securities and Exchange Commission (SEC) om een bepaalde document toe te laten tot de zaak afgewezen. In het document staat informatie over een speech uit 2018 die de toenmalige directeur William Hinman heeft gegeven. In de toespraak zei Hinman dat bitcoin en ether geen effecten zijn.

Eerder vond de SEC het geen probleem dat de documenten over de toespraak onderdeel zouden zijn van de rechtszaak, aangezien het slechts zou gaan om de persoonlijk mening van Hinman en niet om het beleid van de SEC. In het verzoek veranderde de SEC toch weer van koers en betoogde dat de toespraak het beleid van Ripple weergaf in plaats van persoonlijke opvattingen van Hinman en zou moeten worden afgeschermd.


Verzoek van SEC afgewezen

Rechter Netburn is duidelijk, de SEC moet zichzelf niet tegenspreken door te proberen zijn uitspraken te overdrijven.

“De SEC probeert van twee walletjes te eten. De speech was bedoeld om het beleid van de instelling weer te geven of niet. Na er eerst op te staan dat het de persoonlijke standpunten van Hinman weergaf, kan de SEC nu niet haar eigen standpunt verwerpen,” schreef Netburn.

De Ripple-community is alvast blij. Een advocaat en Ripple-aanhanger met veel kennis van (SEC-) zaken, James K. Filan, noemt het een grote overwinning voor Ripple. John E. Deaton van CryptoLaw tweette dat de SEC nu in een serieuze houdgreep zit.Crypto-industrie volgt de zaak

Zoals we een maand geleden schreven, toen Ripple ook een overwinning in de rechtszaak vierde, het zou uiteindelijk uit kunnen draaien op een schikking, wat neerkomt op een overwinning voor Ripple. In dat geval zal de SEC andere cryptobedrijven minder agressief opjagen voor het illegaal uitgeven van effecten. Wint de SEC, dan ontstaat er opeens een nieuw specialisme binnen een aantal advocatenkantoren…

Voor wie bang is dat de zaak nu spoedig tot een einde komt, vrees niet! De SEC heeft nu eerst twee weken om te reageren op de uitspraak van de rechter.XRP koers analyse

Hoewel het goede nieuws omtrent XRP en Ripple blijft binnenstromen blijft de koers onzekerheid vertonen. Het zag er de afgelopen weken helemaal niet zo slecht uit, maar opnieuw geeft XRP alles weer terug aan de markt. Inmiddels is aan de bovenkant de liquiditeit opgehaald ($0.9168) en lijkt een beweging richting de openstaande liquiditeit aan de onderkant ($0.6215) het meest voor de hand liggend op dit moment. Mocht de prijs nog een kleine prijsbeweging omhoog gaan maken richting de dagelijkse supply rond de $0.85-$0.81 is de kans groot dat we vanaf daar een afwijzing gaan zien en de beweging omlaag in gang gaan zetten.CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen? Join dan ons Telegram kanaal en klik hier of bezoek onze website door hier te klikken.

CryptoCoinTalk logo white

CryptoCoinTalk. Het alles-in-1 platform om te beginnen met traden op de cryptomarkt.