‘Rusland heeft geen dollars nodig,’ denkt goud- en bitcoininvesteerder Lepard

De Amerikaanse belegger Lawrence Lepard ziet de Russische invasie van Oekraïne als het begin van een ‘monetaire  aardbeving’ die de meeste beleggers nog niet begrijpen. Het begin ook van hyperinflatie van de dollar.

De Amerikaanse belegger Lawrence Lepard ziet de Russische invasie van Oekraïne als het begin van een ‘monetaire  aardbeving’ die de meeste beleggers nog niet begrijpen. Het begin ook van hyperinflatie van de dollar.


Einde dollar

De gevolgen voor de financiële markten van de aanval van Rusland op Oekraïne zijn bepalend voor deze eeuw en (professionele) beleggers doorzien dat op het moment nog niet volledig. Dat zegt Lawrence Lepard van investeringsmaatschappij Equity Management Associates (EMA) in gesprek met Zero Hedge.

Het signaal dat Rusland ziet in het bevriezen van hun assets door het Westen is dat de dollar als wereldreservemunt kennelijk ook als (economisch) wapen ingezet kan worden in tijden van oorlog. Als het Westen het niet eens is met de politiek die in een land gevoerd wordt, zijn de buitenlandse activa niet meer veilig. Lepard denkt dat Rusland de oorlog in Oekraïne is gestart, omdat het zich dat kan veroorloven. Het heeft voldoende grondstoffen en importeert relatief weinig. Lepard ziet hyperinflatie van de dollar als enig mogelijk scenario, liet hij eerder al weten.


Wie is Lawrence Lepard?

Als managing partner van EMA, een investeringsmaatschappij uit Boston, is het misschien niet zo vreemd dat Lawrence Lepard dit geluid laat horen. Het bedrijf noemt zijn investeringsstrategie “Verzekering tegen monetaire ontwaarding”. Opgericht in 2006 richtte het zich aanvankelijk vooral op edelmetalen (goud en zilver) en de industrie daar omheen. Later is daar bitcoin bijgekomen.

Zoals EMA het zelft noemt: “Onze analyse suggereert dat we ons in het begin van een bullmarkt bevinden voor gezonde geldalternatieven: edelmetalen en Bitcoin.”CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen? Join dan ons Telegram kanaal en klik hier of bezoek onze website door hier te klikken.

CryptoCoinTalk logo white

CryptoCoinTalk. Het alles-in-1 platform om te beginnen met traden op de cryptomarkt.