Stijging bitcoin: $200 miljoen short squeeze en ‘greed’! Prijsanalyse BTC

Bitcoin is terug boven de $47.000. Het zorgde voor een short squeeze van $200 miljoen en heeft de Fear & Greed-index laten uitslaan. We nemen je mee in wat de koers de komende tijd zou kunnen doen.

Bitcoin is terug boven de $47.000. Het zorgde voor een short squeeze van $200 miljoen en heeft de Fear & Greed-index laten uitslaan. We nemen je mee in wat de koers de komende tijd zou kunnen doen.


Shorts

De run die bitcoin boven de $47.000 bracht heeft een aantal traders de das om gedaan. In de afgelopen 24 uur is voor meer dan $200 miljoen aan short posities geliquideerd, volgens data van Coinglass.

Tijdens het weekend liep het aantal shortposities op, wat er op duidt dat een aantal handelaren van mening was dat er een correctie aan zat te komen in plaats van een verdere stijging. Wanneer de markt dan toch stijgt en de shortposities worden gesloten, betekent dit extra koopdruk op bitcoin. Daardoor stijgt de prijs, waardoor meer shortposities worden gesloten, wat het effect versterkt.

De stijging, die al eerder werd ingezet, wordt trouwens niet zozeer toegeschreven aan de short squeeze. Analisten denken dat het meer een gevolg is van institutionele partijen en andere grote professionele beleggers die vertrouwen in crypto hebben gekregen en nu instappen.


Greed is terug


Een ander gevolg van de prijsstijging is dat het sentiment is omgeslagen. De Bitcoin Fear & Greed Index staat inmiddels op 60. Dit betekent dat er weer ‘Greed’ (hebzucht) in de markt is. Nog maar een week geleden, op 21 maart, stond dezelfde index nog op 30 en ‘Fear’. Het kan snel gaan in crypto.

Verdere stijging bitcoin? Analyse BTC/USDT

TradingView ChartBitcoin heeft op de weekgrafiek een break gemaakt van de $44500! Het level waar we het al zo enorm lang over hebben is nu dan eindelijk gebroken. Dit betekent nu dus ook dat we een break-out hebben gemaakt op Bitcoin en dat een verdere stijging het meest voor de hand liggende scenario is.

Wanneer we nu naar de koers kijken zien we dat we in supply lopen op de weekgrafiek en de dagelijkse grafiek. Deze zones liggen op:

  • 1D supply: $47722-$47722
  • 1W supply: $46681-$50775

Dit zijn wat ons betreft toch wel belangrijke levels. We kunnen op deze levels namelijk distributie vormen voor de beweging omlaag na het ophalen van alle liquiditeit op de highs. Oftewel een major fake-out.

Dit is niet het scenario dat leidend is, maar wel iets waar we rekening mee houden. Op dit moment kijken we voornamelijk naar upside. Waarbij we nu eerst wat downside verwachten, omdat we in resistance lopen. Deze downside kan overigens zorgen voor mooie entry’s op alts!CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen? Join dan ons Telegram kanaal en klik hier of bezoek onze website door hier te klikken.

CryptoCoinTalk logo white

CryptoCoinTalk. Het alles-in-1 platform om te beginnen met traden op de cryptomarkt.