Token burning, waarom zou je?

BNB, de native token van Binance wordt periodiek geburned. Wat is dat eigenlijk? En waarom zou je dat doen?

BNB, de native token van Binance wordt periodiek geburned. Wat is dat eigenlijk? En waarom zou je dat doen?

Wat is token burning?

Wanneer een hoeveelheid coins van een bepaald een cryptoproject voorgoed worden vernietigd, is er sprake van token burning. Er zijn dan minder tokens in omloop, wat het aanbod van de cryptovaluta verkleind.

Hieronder een tweet over de meest recente BNB burn.


Hoe werkt het?

Je kunt op meerdere manieren tokens vernietigen. Een veel gebruikte manier is om een adres te creëren die alleen tokens kan ontvangen en niet versturen. Zo zie je in die wallet wel tokens staan, maar die kunnen er niet meer uit.

Waarom burnen projecten tokens?

Het effect van het verkleinen van de beschikbare hoeveelheid cryptomunten heeft invloed op de waarde van het project. In de aandelenmarkt gebeurt het ook wel dat een bedrijf de eigen aandelen terugkoopt en daarmee het aanbod verkleint. De waarde van het bedrijf wordt er niet heel veel minder van, maar die waarde wordt wel verdeeld over minder aandelen. De aandelen worden per stuk dus meer waard. Bij cryptoprojecten werkt het hetzelfde. Minder coins, zelfde bedrijf, meer waarde per coin.

Voor een cryptoproject is burnen dus een van de manieren om hun tokens in waarde te laten stijgen.

Technische analyse BNB/USDT

BNBUSDT beweegt al gedurende enkele maanden in een grote range, waarbij de bovenkant van de range op $445 en de onderkant op $336 ligt. Een aantal weken geleden heeft BNB geprobeerd om aan de bovenkant uit te breken, maar heeft daarin gefaald en stevent nu af op de wekelijkse en dagelijkse support zone rond de $373.9-$361.4. Dit is een cruciaal prijspunt om vast te houden en zo lang dit gebeurt mag je voorzichtig bullish blijven en verder omhoog kijken.

Verlies je deze zone is de $361.4 het eerstvolgende prijspunt waar je heen gaat bewegen. Persoonlijk ben ik geen heel groot fan van hoe het macro beeld van BNB eruit ziet en met een wankelende Bitcoin prijs ben ik zelf niet geïnteresseerd in een longpositie. Voorzichtigheid is in ieder geval geboden!CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen? Join dan ons Telegram kanaal en klik hier of bezoek onze website door hier te klikken.

CryptoCoinTalk logo white

CryptoCoinTalk. Het alles-in-1 platform om te beginnen met traden op de cryptomarkt.