Tweede land dat bitcoin als wettig betaalmiddel accepteert! Herstelt de koers van bitcoin?

De Centraal Afrikaanse Republiek gaat bitcoin als wettig betaalmiddel accepteren. Na wat verwarring is het officieel. Bitcoin krijgt dezelfde status als de nationale munt, de Centraal Afrikaanse Franc.

De Centraal Afrikaanse Republiek gaat bitcoin als wettig betaalmiddel accepteren. Na wat verwarring is het officieel. Bitcoin krijgt dezelfde status als de nationale munt, de Centraal Afrikaanse Franc.Nieuwe wet maakt bitcoin wettig betaalmiddel

Het was de afgelopen week onduidelijk of het nu echt nieuws was of niet meer dan een gerucht, maar nu gisteren is het nieuws officieel naar buiten gebracht: de Centraal Afrikaanse Republiek (CAR) gaat bitcoin accepteren als wettig betaalmiddel. Het is het tweede land, na El Salvador in september 2021, dat dit doet.

President Faustin Archange Touadera maakt via Facebook bekend dat hij de wet heeft getekend die het mogelijk maakt, nadat het parlement het eerst had goedgekeurd. Naast de Centraal Afrikaanse Franc (XAF) wordt bitcoin nu een wettig betaalmiddel. De XAF is een valuta die wordt gedekt door Frankrijk en ook in Kameroen, Tsjaad, Congo, Equatoriaal Guinea en Gabon wordt gebruikt.


Nog onduidelijk hoe het in praktijk werkt

Net als El Salvador is de CAR een klein land in termen van inwoners (6 miljoen) en economie (BNP $3,5 miljard). Het is een van de armste landen ter wereld en leunt zwaar op de export van diamanten en landbouwproduct en op buitenlandse hulp. President Touadéra kwam in 2016 aan de macht na een hevige burgeroorlog.

Het is nog onbekend hoe de status van ‘wettig betaalmiddel’ wordt vertaald naar de praktijk.


Koersanalyse BTC/USDT

Het macrobeeld op Bitcoin is momenteel nog onveranderd. Zowel scenario 1 als 2 zijn nog actueel, maar als het bullishe scenario (scenario 1) nog wil uitspelen is het van cruciaal belang dat de prijs weg gaat bewegen van de higher low $37.155). Hoe langer de prijs hier blijft hangen, hoe groter de kans dat we alsnog die sterke beweging omlaag gaan zien. Mocht dat gebeuren houden wij rekening met $32.900 en mogelijk zelfs $28.800 scenario’s. Een sterke indicatie dat dat scenario in gang wordt gezet (scenario 2) is wanneer de prijs op de daggrafiek onder de $37.155 sluit. Tot die tijd blijft het stuivertje wisselen, dus laat je vooral niet gek maken door de lokale prijsactie en bewaar de rust.CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen? Join dan ons Telegram kanaal en klik hier of bezoek onze website door hier te klikken.

CryptoCoinTalk logo white

CryptoCoinTalk. Het alles-in-1 platform om te beginnen met traden op de cryptomarkt.