VeChain introduceert eigen stablecoin VeUSD – Prijsverwachting VET & VTHO

Gisteren heeft de VeChain Foundation aangekondigd dat het een eigen digitale dollar gaat uitgeven. De stablecoin VeUSD zal de komende weken verder worden uitgerold en een functie krijgen in het ecosysteem van VeChain Thor.

Gisteren heeft de VeChain Foundation aangekondigd dat het een eigen digitale dollar gaat uitgeven. De stablecoin VeUSD zal de komende weken verder worden uitgerold en een functie krijgen in het ecosysteem van VeChain Thor.


VET, VTHO + VeUSD

De creatie en uitgifte van een eigen stablecoin past in de groeiambities van de VeChain Foundation. Er zijn straks drie tokens binnen het systeem van VeChain. VET wordt gebruikt om waarde van de ene VeChain-gebruiker naar de andere over te maken (bijvoorbeeld betalingen of beloningen). Iedere transactie in VET genereert een kleine hoeveelheid VTHO. Hiermee worden transactieskosten voldaan en wordt de creatie van smart contracts betaald. Het voordeel hiervan is dat de transactiekosten laag blijven, in tegenstelling tot transacties met bijvoorbeeld ERC-20 tokens.

En in 2022 wordt daar VeUSD aan toegevoegd, een stablecoin. Iedere VeUSD die wordt gecreëerd is volledig gedekt door fysieke reserves van fiatgeld. Je kunt, met andere woorden, 1 VeUSD altijd inwisselen voor 1 fysieke USD.

De usecases zijn eindeloos voor VeUSD. In een logistieke keten van bijvoorbeeld een fles wijn, zou je in een smartcontract een automatisch beloningssysteem kunnen invoegen in (Ve)US Dollar voor iedere ton CO₂ die wordt bespaard.


Prijsverwachting VET (video) & VTHO

Onlangs hebben we een videoanalyse van VET gemaakt, waarin we ook naar de koers voor de komende tijd kijken.

VTHO ziet er sterk uit. Er is flinke compressie gaande op de daily en dat duidt op het opbouwen van momentum. Het geeft niet specifiek een richting, dus kan zowel omhoog als omlaag uitbreken. Maar aangezien het een zogenaamd continuatie patroon is (bull pennant), is de kans op omhoog uitbreken een stuk groter dan naar beneden, omdat de macrotrend bullish is. Dit komt overigens uitgebreid terug in onze tradecursus. Wil je hier graag meer over leren, klik dan hier om naar de tradecursus pagina te gaan.

Daarom is het interessant om lokaal te gaan kijken naar een eventueel instapmoment. Als we lokaal het key level flippen op de $0.007562 kun je op de terugtest een instapmoment zoeken.CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen? Join dan ons Telegram kanaal en klik hier of bezoek onze website door hier te klikken.

CryptoCoinTalk logo white

CryptoCoinTalk. Het alles-in-1 platform om te beginnen met traden op de cryptomarkt.