Wat als Rusland Oekraïne binnenvalt? Wat betekent dit voor cryptovaluta?

De spanningen tussen Rusland en Oekraïne lijken iets af te koelen, maar de situatie is verre van stabiel. Wat betekent dit voor cryptovaluta?

De spanningen tussen Rusland en Oekraïne lijken iets af te koelen, maar de situatie is verre van stabiel. Wat betekent dit voor cryptovaluta?


Oneens

Er is geen eenduidige mening onder de deskundigen over wat de gevolgen voor bitcoin en altcoins zijn als er een oorlog komt tussen Rusland en Oekraïne. Cryptovaluta maken deel uit van de financiële markten en daar geldt dat de geo-politieke spanningen bovenop de stijgende inflatie, mogelijke renteverhogingen en de Covid-pandemie komen. Dit zorgt voor onrust en dat doet de financiële markten geen goed, vindt eToro-analist Josh Gilbert.

“Als de politieke spanningen tussen Rusland en Oekraïne toenemen, is de kans groot dat crypto onder druk komt te staan. Als gevolg hiervan kan het mogelijk ook de lows van 2022 opnieuw testen. We bevinden ons momenteel echter in een positie waarin wereldwijde economische instabiliteit het ‘nieuwe normaal’ lijkt te zijn,” voegt Gilbert daar aan toe.


Bitcoin als veilige haven?

Chris Weston van Pepperstone is iets minder genuanceerd. “Ik zie geen enkel bewijs dat bitcoin een veilige haven is”, zegt hij. “De situatie van Oekraïne met Rusland is heel moeilijk om in te prijzen, dus in zo’n situatie koop je gewoon futures.”

Om een laatste specialist te citeren, Matthew Dibb van Stack Funds ziet crypto op de lange termijn wel degelijk als veilige haven in dit soort tijden. Waar aandelenmarkten sterk kunnen corrigeren als het onrustig wordt in de wereld, zou crypto zich kunnen ontwikkelen tot een toevluchtsoord voor investeerders.

“Maar nu nog even niet.”

De experts komen er niet helemaal uit als het gaat om de uitkomst voor crypto in het scenario van aanhoudende spanning of escalatie in Oekraïne en oplopende rente als gevolg van langdurig hoge inflatie. Wellicht is het ook niet aan de orde als het conflict in Oekraïne niet escaleert en de renteverhogingen van de Fed meevallen. Dan ligt de weg voor een hogere bitcoinkoers open.CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen? Join dan ons Telegram kanaal en klik hier of bezoek onze website door hier te klikken.

CryptoCoinTalk logo white

CryptoCoinTalk. Het alles-in-1 platform om te beginnen met traden op de cryptomarkt.