Ontdek alles over ApeX Pro: handelen, veiligheid, en meer!

ApeX Pro is een gedecentraliseerd handelsplatform, waar jij jouw eigen decentrale wallet aan kan koppelen. Je hebt daarmee je funds te alle tijden in eigen beheer! Omdat dit concept nog niet bij iedereen bekend is en het ongetwijfeld vragen oproept hebben wij samen met Apex Pro een Ask Me Anything (AMA) georganiseerd. In dit artikel geven we een samenvatting van de AMA en uiteraard kun je alle gestelde vragen én antwoorden verderop in het artikel teruglezen. 

🟡 APEX – DERIVATEN HANDEL: ONTVANG 5% FEE DISCOUNT EN 15 USDT: https://deeplink.pro.apex.exchange/CryptoCoinTalk

Tradingview Integratie en Grafieken

Eén van de veelgestelde vragen tijdens de AMA-sessies was of ApeX Pro geïntegreerd zal worden met Tradingview voor betere grafieken en analyses. Hoewel ApeX bevestigde dat dit op de roadmap staat, is er nog geen concrete tijdsbepaling voor deze functie. Dit betekent dat gebruikers geduld moeten hebben terwijl het platform werkt aan deze toevoeging.

ApeX’s Decentrale Aard en Veiligheid

Een belangrijke vraag die naar voren kwam, betrof de veiligheid van ApeX Pro, vooral omdat het platform niet wordt gereguleerd door een top tier financiële autoriteit. ApeX benadrukte echter dat de decentrale aard van het platform extra veiligheid biedt, omdat gebruikers hun eigen custodian zijn. In tegenstelling tot centrale exchanges waarbij het motto “Not your keys, not your coins” geldt, stelt ApeX gebruikers in staat om zelf de controle te behouden over hun activa.

Roadmap en Partners

Een andere veelgestelde vraag betrof de voortgang van ApeX’s roadmap en de betrokkenheid van partners en investeerders. ApeX bevestigde dat alle punten uit de roadmap voor het eerste kwartaal van 2024 reeds zijn behaald. Bovendien werkt ApeX samen met grote namen uit de crypto- en blockchain industrie, waaronder ByBit, M77 Ventures, Kronos en Dragonfly Capital (VC).

Functionaliteiten en Toekomstige Updates

Jullie waren ook benieuwd naar de functionaliteiten van ApeX Pro en toekomstige updates. ApeX bevestigde dat het mogelijk is om Limit Orders en Conditional Limit Orders in te stellen, en dat er reeds een Grid Bot beschikbaar is voor geavanceerdere handelsmethoden. Toekomstige updates omvatten onder andere het mogelijk maken van OCO (One Cancels Other) orders en het verbeteren van de grafiekfunctionaliteiten op de mobiele app.

Last but not least heeft ApeX aangegeven dat er op dit moment wordt gewerkt aan een vernieuwde versie van haar trading terminal welke ook zal gaan beschikken over uitgebreidere mogelijkheden, denk hierbij aan Spot Trading, Copy Trading en andere Social Trading features als ook een optie tot Full Hedging Mode. Deze vernieuwde terminal zal ApeX Omni gaan heten en is hopelijk vanaf de tweede helft van dit jaar beschikbaar voor gebruikers.

Apex Pro, wat vinden wij er van?

ApeX Pro blijft evolueren en verbeteren om tegemoet te komen aan de behoeften van haar gebruikers. Met een focus op veiligheid, functionaliteit en toekomstige ontwikkelingen, blijft ApeX een opwindende speler in de wereld van gedecentraliseerd handelen.

🟡 APEX – DERIVATEN HANDEL: ONTVANG 5% FEE DISCOUNT EN 15 USDT: https://deeplink.pro.apex.exchange/CryptoCoinTalk

Alle Q en A vragen en antwoorden

Vraag: #ApexAMA jullie zijn niet te vinden op tradingview. Waneer kunnen we dat verwachten
Antwoord: Deze vraag is bij ons bekend en op termijn zal ApeX haar eigen grafieken krijgen op Tradingview, echter kan hier nog geen concrete tijdsbepaling voor worden gegeven.

Vraag: #ApexAMA voor mij is het nieuw traden met een gekoppelde wallet aan een platform. Ik hoorde dan zijn je coins veilig omdat ze niet op de exchange staan. Maar ik moest wel degelijk wat overzetten naar het platform.
Antwoord: Het “overzetten” naar het platform is in feite niets meer dan het gebruik van een Smart Contract, je tekent ook een Sign Request om dat mogelijk te maken. Jouw coins worden gebruikt als Collateral – en daar wellicht toe omgezet – om contracten op het platform te kunnen kopen en verkopen. Uiteindelijk is de interface die je ziet geen centrale plek maar een decentraal orgaan gebouwd op Smart Contracts, ApeX zelf heeft de coins die jij hebt ‘overgezet’ nooit zelf in handen.

Vraag: #ApexAMA Ik vroeg mij af hoe het met het minimale value bedrag/aantal contracten op de exchange zit. Vooral Bitcoin en andere coins op de exchange die veel waard zijn in USDT of USDC. Is het mogelijk om in positie te gaan met minder dan 0.001 contracten? Als iemand bijvoorbeeld op BTC met een 100 USDT account, met 1 USDT in positie wil gaan is dit niet mogelijk. Dus bij orders prices van bijvoorbeeld 60000 USDT (op BTC), moet je minimaal met 60 USDT (value) in positie gaan. Hoe gaat dit in zijn werking en komt dit door een minimaal aantal contracten, zo ja gaat dit dan aangepakt worden? Alvast bedankt!
Antwoord: Contracten kennen een traditionele minimale order quantity van 0.001 – binnen de FOREX is ook deze hoeveelheid, de Nano Lot, de minimale order quantity. Afhankelijk van de prijs van het onderliggende goed, kan het voorkomen dat een gebruiker onvoldoende toereikende liquide middelen heeft om de gewenste verhouding te kunnen hanteren.

Vraag: #ApexAMA kan jullie platform ook aan bv een Altready of Hypertrader gekoppeld worden?
Antwoord: Net zoals traditionele centrale exchanges, biedt ook ApeX API koppelingen aan voor het gebruik van Third-Party Providers. Gebruikers kunnen nadat ze hun wallet hebben gekoppeld naar het kopje API management gaan en daar een API key genereren. Indien mensen opzoek zijn naaar de API documentation, dan is deze te vinden via: https://api-docs.pro.apex.exchange/#introduction

Vraag: Als ik kijk op de charts is vaak rond de $50-$100 verschil tussen de prijs op bybit en Apex. En voor het traden op Apex zou ik graag een chart bekijken op Tradingview van de exchange zelf om mijn posities te bepalen en om te kijken waar de liquiditeit ligt. Zal dit verschil mijn entry’s beinvloeden?
Antwoord: Deze vraag is bij ons bekend en op termijn zal ApeX haar eigen grafieken krijgen op Tradingview, echter kan hier nog geen concrete tijdsbepaling voor worden gegeven. Uiteindelijk beïnvloed het verschil natuurlijk wel je entry omdat de prijzen op de twee exchanges iets van elkaar verschillen, maar die impact zal gezien het genoemde verschil, gering zijn.

Vraag: Hoe veilig is Apex als het niet wordt gereguleerd door een top tier financiële autoriteit, wat is de reden dat dit niet gebeurd is? (Ik ben bewust van de relatie met ByBit)
Antwoord: Ik denk dat alles valt en staat met centraal of decentraal. ByBit is een hele goede exchange, maar het blijft een centrale exchange. Not your keys, Not your coins.ApeX daarentegen is decentraal, dus jij bent je eigen custodian. Daarom is er ook geen KYC plicht op dit platform en mag ApeX nog steeds derivaten aanbieden.

Vraag: Dat gezegd hebbende, wat zijn de overwegingen om Apex boven KuCoin te kiezen? (Ik ben bewust van het trade-to-earn systeem met $BANA, is dit in jullie ogen niet een gigantisch red flag, zeker met het 12 maanden lock systeem?)
Antwoord: Kucoin zou ik persoonlijk heel ver van wegblijven gezien de rumors die er gaande zijn, ze liggen daarom ook al onder de loep bij de SEC. $BANANA Tokens zijn een reward die je krijgt, gezien de decentrale aard van ApeX zie ik geen derdepartij risico ontstaan. Natuurlijk blijft wel het Marktrisico bestaan en ja 12 maanden lock-up is een wat langere periode, maar niet extreem lang. Daarbij, het staat natuurlijk los van je eigen collateral.

Vraag: Ik had een vraag over de Apex App. Het is namelijk wel mogelijk om daar de charts zien met candle sticks, alleen kan je ( wat wel op PC kan ) de tools van de trading view integratie niet gebruiken. Dus bijvoorbeeld long/short positions intekenen is niet mogelijk. Gaat hier iets mee gebeuren in de toekomst? Alvast bedankt!
Antwoord: Voor zover nu bekend zal de Tradingview integratie op mobiel niet beschikbaar worden gesteld tenzij er voldoende vraag naar komt. We zouden moeten onderzoeken of het kan en zo ja hoe. Uiteindelijk weten de meeste van ons al dat Tradingview op een mobile device niet optimaal werkt, daarom hebben veel exchanges deze mogelijkheid ook enkel op PC.

Vraag: Hoe heeft apex de boel geregeld tov Mica?
Antwoord: ApeX is niet onderhevig aan MiCA gezien haar positie als een DAO (Decentralized Autonomous Organization)

Vraag: Zijn alle punten in jullie roadmap Q1 24 al behaald? En kun je wat meer vertellen over jullie partners en investeerders?
Antwoord: Alle punten uit de roadmap voor Q1 zijn reeds behaald. ApeX werkt samen met enkele grote namen uit de crypto- en blockchain industrie waaronder; ByBit, M77 Ventures, Kronos en Dragonfly Capital (VC).

Vraag:

 • Is het mogelijk om je LIQ prijs te zien bij het aangaan van een trade?
 • Komt er een optie om isolated te gaan ipv cross?
 • Komt er een 1:1 chart die corospondeert met de prijs van Apex?
 • Mogelijkheid om je SL handmatig te verschuiven in de app.. nu kun je het alleen nog maar doen door je SL handmatig in te voeren.
 • komt er een uitgebreidere gereedschapskist om op de apex site je analyse te maken..? aangezien er geen goede chart in Tv is.
 • Wat is jullie USP en wat zou voor mij DE reden moeten zijn om bij jullie te komen traden

Antwoord:

 • De liquidatieprijs is altijd zichtbaar bij het invullen van de order Qty en wordt berekend o.b.v. de hoeveelheid vrij beschikbare collateral.
 • Tot op heden zijn er nog geen concrete plannen om naar Isolated te gaan, wellicht dat Coin-M in de toekomst wel wordt geïntroduceerd.
 • Deze vraag is bij ons bekend en op termijn zal ApeX haar eigen grafieken krijgen op Tradingview, echter kan hier nog geen concrete tijdsbepaling voor worden gegeven.
 • Wellicht dat ApeX pro deze update zal gaan doorvoeren
 • Vermoedelijk zal men eerder geneigd zijn om ApeX te laten listen op Tradingview dan de website dusdanig te upgraden dat alle Tradingview Tools naar ApeX worden gehaald.
 • ApeX’ USP is dat je Decentraal kunt handelen met alle voordelen van een Centrale Exchange.

Vraag: was zijn de kosten om van je bv trust wallet naar je apax wallet te zenden en weer terug naar trust. of natuurlijk metamask
Antwoord: Hier kan ik geen concreet antwoord opgeven, dat ligt compleet aan de chain die gebruikt wordt en het moment van tranasctie.

Vraag: Aangezien ik graag mijn charts op tradingview analyseer, kan ik helaas apex pro niet vinden. En als ik dat vergelijk met usdt perp charts van bybit, dan is dat net niet hetzelfde? -Hoe lang kunnen trade posities open blijven? -Hoe onderscheid de StarkEx technologie zich van de concurrentie? -Gebruikt apex pro gegevens van mij?

Antwoord:

 • Klopt, er zit een klein verschil tussen ByBit perpetuals en ApeX prijzen, de rede hiervoor is dat ApeX Pro niet enkel liquiditeit verkrijgt vanuit ByBit maar door diverse partijen. Echter is het verschil in prijs dusdanig klein, dat ByBit Perpetuals wel de beste grafiek is om mee te werken, zolang men maar een veiligheidsmarge van tussen de 100 en 200 punten inbouwt.
 • ApeX werkt met Perpetual contracts, wat in feite betekend dat deze geen expiratiedatum kennen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld traditionele futures of opties, men kan dan ook een positie voor eeuwig open laten staan mits de liquidatieprijs niet geraakt wordt.
 • StarkEx is een Layer 2 scalability engine ontwikkeld door StarkWare, mogelijk gemaakt door STARK-proofs, een vorm van zero-knowledge proof. Door gebruik te maken van StarkEx’s cryptografische bewijzen bij het valideren van transacties en ook van Validium, is ApeX Pro klaar om snellere transactieverwerkingssnelheden en enkele van de laagste gasfee’s in de DeFi-sfeer te bieden. Ontworpen voor hogere liquiditeit en grotere netwerkinteroperabiliteit, hebben gebruikers toegang tot non-custodial trading op ETH en ERC-20- en EVM-compatibele tokens.
 • ApeX gebruikt het wallet adress en het IP adres van de gebruiker, echter enkel en alleen voor interne processen.

Vraag: Komt er ook een functie dat je OCO orders kan klaarleggen in apex #apexAMA . Ps: kan niet in de algemene chat praten..
Antwoord: ApeX biedt reeds de mogelijkheid om Limit Orders en Conditional Limit orders in te leggen waarbij op voorhand al een TP en SL kan worden ingegeven. Tevens kan ook gebruik worden gemaakt van de Grid Bot voor een meer geavanceerde handelsmethodiek.

Vraag: Je kunt via je email of social media account inloggen en dan wordt er een aparte wallet aangemaakt via ‘particle wallet’ ? Is dit dan je eigen wallet of van apex pro (wat het niet meer decentraal zou maken)?
Antwoord: Particle wallets worden niet langer ondersteund door ApeX Pro, het connecten van een Social Account biedt niet direct de mogelijkheid om te handelen, hier is nog steeds een verbinding met een eigen wallet voor nodig.

Vraag: Hoe zit het met withdrawal van een niet eth netwerk zoals arbitrum. Op de site lees ik dat bij een withdrawal je niet meer eraf kunt halen dan op dat moment in hun ‘chain asset pool’ beschikbaar is. Betekent dit dan dat in geval van een calamiteit er geen asset pool meer is en je assets verloren kunnen gaan?
Antwoord: Withdrawals over een niet-ethereum netwerk worden gelimiteerd door de beschikbare hoeveelheid per tijdseenheid, dat wil niet zeggen dat je tegoeden verloren gaan bij een geringe hoeveelheid, enkel dat de processing time langer duurt. (Afhankelijk van het aantal blocks)

Vraag: Hoe zit het met withdrawal fees op ‘non eth withdrawals’ is er een maximum op de hoogte van zo’n fee en is dit altijd voordeliger dan als je via het eth netwerk werkt?
Antwoord: Withdrawal fee’s op Non-eth Withdrawals zijn afhankelijk van de netwerkkosten van die specifieke chain, er zijn theoretisch scenario’s mogelijk waarin deze duurder kunnen worden dan het ERC-20 netwerk, al acht ik die kans zeer klein.

Vraag: Hoe vaak worden funding fees gerekend als je in een positie zit? Elk uur een bepaald percentage dus hoe langer in de trade hoe meer je betaald/krijgt? Of werkt dat niet zo?
Antwoord: Funding fee’s worden ieder uur berekend inderdaad, hoe langer de trade loopt, hoe hoger de kosten / verdiensten, het is zeer vergelijkbaar aan Swap kosten in FOREX Trading.

Vraag: Kun je alleen Banana tokens krijgen als je in usdt handelt of ook usdc?
Antwoord: $BANANA tokens worden alleen gedistribueerd bij het handelen in USDT-pairings.

Vraag: Trader bots, zijn ze de moeite waard en hoe kun je ze goed gebruiken bij bv DCA?
Antwoord: Trader bots liggen er natuurlijk aan, je kunt middels API koppeling een eigen bot koppelen of gebruik maken van een reeds gelinkt platform. Daarnaast kan men sinds kort ook gebruik maken van de Grid Bot welke – indien wordt gekozen voor Long Only – ook middels een DCA strategie kan worden uitgerust, houdt hierbij rekening met het feit dat de bot steeds een nieuwe range moet worden toegewezen.

Disclaimer: Dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en vormt geen financieel advies. Investeer nooit meer geld dan je bereid bent te verliezen, en raadpleeg altijd een financieel adviseur voordat je belangrijke financiële beslissingen neemt. De cryptocurrency-markt is volatiel en risicovol, en resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstige prestaties.

Lees nu ook!

CryptoCoinTalk Give-away t.w.v. €1000

De wereld van cryptocurrency heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt, met bitcoin als pionier en vele andere digitale valuta die zijn opgekomen. In 2023 blijft de crypto-industrie nog altijd interresant, en er zijn nog steeds tal van manieren om geld te verdienen met cryptocurrencies. In dit artikel zullen we drie veelbelovende manieren bespreken waarop je geld kunt verdienen met crypto in 2023.

Lees nu!

Ben ik te laat om te investeren in cryptocurrencies? – 2023

De wereld van cryptocurrency heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt, met bitcoin als pionier en vele andere digitale valuta die zijn opgekomen. In 2023 blijft de crypto-industrie nog altijd interresant, en er zijn nog steeds tal van manieren om geld te verdienen met cryptocurrencies. In dit artikel zullen we drie veelbelovende manieren bespreken waarop je geld kunt verdienen met crypto in 2023.

Lees nu!

Geld verdienen met crypto in 2023 – 3 Manieren!

De wereld van cryptocurrency heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt, met bitcoin als pionier en vele andere digitale valuta die zijn opgekomen. In 2023 blijft de crypto-industrie nog altijd interresant, en er zijn nog steeds tal van manieren om geld te verdienen met cryptocurrencies. In dit artikel zullen we drie veelbelovende manieren bespreken waarop je geld kunt verdienen met crypto in 2023.

Lees nu!
CryptoCoinTalk logo white

CryptoCoinTalk. Het alles-in-1 platform om te beginnen met traden op de cryptomarkt.